Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mennyi ideig kell áztatni az...

Mennyi ideig kell áztatni az árpa-zab-darált kukorica keveréket?

Figyelt kérdés
2014. jan. 5. 19:52
 1/9 anonim ***** válasza:
meleg vízzel keverve azonnal etetheto.
2014. jan. 5. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
köszönöm
2014. jan. 5. 20:38
 3/9 anonim ***** válasza:
34%
a daráltat igen azonnal. de ha teheted inkább roppantsd vagy egészben add (áztatva)
2014. jan. 5. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Egészben semmiképp sem jó, mert rosszabbul emészti vagy sehogy sem mert kijön egészben. Darálva vagy roppantva ideális. Én is leforrázom és csak annyit várok vele amíg ki hűl. Ez télen praktikus mert nem fagy bele a vödörbe amíg beáztatod és a lónak sem kell egy csomó energiát arra pazarolnia hogy a jeges abrakot még felmelegítse a szájában. Én még szoktam egy teáskanál lenmagot rakni bele .
2014. jan. 5. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Egészben nem a legszerencsésebb, a kukorica főleg, de a többi sem szerencsés. Roppantva már etethetőek. Forrázva jó, mert mire kihűl annyira, hogy ló elé tehesd, már eheti is (és addig ne tedd elé, mert a ló falánk az abrakra, betömi akkor is, ha leég a nyelve).
2014. jan. 5. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Ezért kell beáztatni,hogy ne jöjjön ki a lóból hanem jól megpuhuljon így könnyen rágható és jól hasznosul. Most ha nem is akarnék a tapasztalatoknak hinni akkor ott az állatorvos barátom, igaz még nincs államvizsgája,de tud egy s mást. Főleg a darált lókaja belekre gyakorolt hatásáról.
2014. jan. 5. 23:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Én amúgy nem is értettem sokáig miért kéne darálni a szemestakarmányt. Tök egészségtelen a belekre hosszú távon. Főleg nem benedvesítve, mert én ilyennel is találkoztam már. Nem csak légzőszervi gondokat okoz,de a beleknek is annyi. Vagy roppantva vagy jól beáztatva. Világ életemben ezt hallottam ,ezt is mívelem, magam trágyázok minden ló megemészt minden jól felpuhult zabszemet, és azt a kevés kukoricát is amit télen kapnak.
2014. jan. 6. 00:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Én sem adok darát. Roppantva oké, vagy egészben, jól beáztatva. Én előző este beáztatom a másnap reggeli abrakot, reggel pedig az estit. Ha nagy a hideg, előfordul, hogy jegesedik, ezért olyankor még forró vizet öntök rá etetés előtt, átkeverem, hogy ne maradjon benne jégdarab és már el is hűl annyira, hogy etethető legyen.
2014. jan. 6. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
Egyáltalán miért akarod áztatni?
2014. jan. 8. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!