Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy lehet valakit meggyőzni...

Hogy lehet valakit meggyőzni arról, hogy az állatorvos (ha szükséges), illetve az ivartalanítás fontos dolog?

Figyelt kérdés

Tavaly befogadtunk egy beteg macskát. Az orvosnál derült ki, hogy FIV-es. Néha legyengül és el kell vinni orvoshoz injekcióra (nem hetente vagy havonta), de ezen kívül kutya baja. Adjuk neki a vitamint, jó az étvágya. Nagyapámtól folyton azt hallgatjuk, hogy ő nem akarta eddig mondani, de ez az ilyet rég el kellett volna altatni. Állandóan ezt mondja. Nagyon fájnak ezek a mondatok, mert ennek a cicának mi jelentjük végre a boldog életet. Egy orvos sem javasolta az altatást, hiszen nincsen rossz állapotban...

Egy másik kiscicát is befogadtunk (nőstény). Nemrég vittük ivartalanítani. Szerinte az is hülyeség, minek költünk ilyenekre. Nem volt olcsó, és nem vagyunk milliomosok, de ez ezzel jár.

Ő is befogadott három kiscicát tavaly, abból kettő nőstény, kintiek. Nem hajlandó elvinni ivartalanításra. Tegnap is mondta, kíváncsi lesz hova fognak majd fialni.

Megszakad a szívem a cicái miatt, de nekem nincs pénzem még hármat befogadni sajnos. Hogy győzhetném meg, hogy az állattartás felelősségteljes dolog?

ápr. 14. 11:52
 1/10 anonim ***** válasza:
88%
Én fognám a macskákat és legalább ivartalanításra elvinném őket.
ápr. 14. 12:11
 2/10 A kérdező kommentje:

Nincs rá pénzem sajnos. A mi macskánk ivartalanítása 41 ezer Ft volt múlt hónapban. Apukám tavaly elhunyt, azóta a házat is elég fenntartanunk, mindenen spórolunk. Nem tudok bevállalni 80 ezer forintot erre.

Nagyapám nem a pénztelensége miatt nem viszi el ivartalanítani.

ápr. 14. 12:17
 3/10 anonim ***** válasza:
88%

Hat jo; vigye, de ez nem ilyen egyszeru. A labadozast is meg kell oldani, ha a macskak vemhesek, akkor mindent ki kell pakolni, nagy sebuk lesz, 10 napig bent kell tartani oket.

Szoval nem csak annyi, hogy elviszi oket,ez egy nagyobb vallalas mind anyagilag, mind idoben ennyi macskaval.

Amugy nem tudom hogy lehet meggyozni. Valoszinuleg sehogy. Egesz eletet igy elte le, gondolom jottek-mentek a macskak; a termeszet meg az autok rendeztek oket. Ha beteg, beteg, vagy meggyogyul vagy meghal, de lesz masik. Ezen a mentalitason nem tudom hogy lehet segiteni.

ápr. 14. 12:19
 4/10 A kérdező kommentje:

Én tudom mivel jár az ivartalanítás, végigcsináltam. Valóban figyelni kell utána a cicára varratszedésig még úgy is, hogy a miénk jól viselte szerencsére.

Én sem tudom hogy a fenébe győzzem meg. Mikor megszakad a szívem ha a miénket is csak szidja. Pedig próbálunk mindent megadni a macskáinknak ha már bevállaltuk őket. Igaz az még apukám halála előtt volt, de nem fogom utcára rakni őket vagy altatni azért, mert rosszabbak lettek az életkörülményeink éppen. Más meg aki megtehetné, szarik a felelős állattartásra. Nagyon felbosszant a dolog.

ápr. 14. 12:35
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nincs a környéken állatmentő szervezet, akik legalább az ivartalanítást vagy egy részét át tudnák vállalni?
ápr. 14. 12:38
 6/10 A kérdező kommentje:
Ó ez jó ötlet! Megnézem, köszönöm!!
ápr. 14. 12:41
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Keress egy gazdát aki meg tudja ezeket az alapvető dolgokat fizetni
ápr. 14. 13:08
 8/10 anonim ***** válasza:
53%
A vénembereket (én is az vagyok) nemigen lehet meggyőzni a te álláspontod kizárólagos helyességéről. A kutya és macska kisebb településeken még ma is jó értelemben vett haszonállat, márpedig a haszonállat és kedvtelésből tartott, netán "társállat" tartási körülményei, a hozzájuk való emberi viszonyulás nem azonos. Az ivartalanítás pedig kifejezetten "embertelen" dolog, ami csak szélsőséges esetben lehet elfogadható, hiszen az állatot éppen a rá jellemző egyik biológiai képességétől, a szaporodástól és utód felnevelésétől fosztja meg. Itt tehát erős konfliktus van az állatokhoz való viszonyulás, az állatok és az élet iránti szeretet (érzelmi viszonyulás) és sokféle gyakorlati szempont között.
ápr. 14. 18:22
 9/10 anonim ***** válasza:

Sehogy. Nagymamám amig élt, 13 000 forintos macskának hivta a macskám, mert anno annyiba került miskároltatni. Matuzsálem kort megélt cicám van, 2007-ben találtam a szemétben kiscicaként, és még jól van, csak a bajsza már ősz. Szerintem bőven hozzájárult a hosszú életéhez az, hogy ivartalanitva van, meg hogy olyan keritést csináltunk apámmal, aminek a tetején van egy ilyen pörgő szar, szóval nem tud kimenni a portáról.

Másik nagyszüleimnél olyan szinten fogyóeszköz volt a macska, hogy mindegyiket Bercinek hivták, akkor is, ha nőstény volt. Egyszer össze is vesztek, mikor az egyik Berci elpusztult, hogy ez hányadik Berci volt. Ilyen idős emberek gondolkodását már nem fogod megváltoztatni, tényleg csak az játszik, ha találsz valami akciót, vagy állatvédőt aki átvállalja, és erőszakkal elveszed a macskát és viszik ivartalanitani. És még a szüleim generációjában is ott van az, hogy mikor megkértem apámat, hogy vigyük el a macskát ivartalanitani, akkor szabadkozott az állatorvos előtt, hogy hát nekem ez a macska a hóbortom, de ő meg szeretne boldognak látni, szóval hozzájárul a hóbortomhoz. És ez azért durva, mert apám még csak 56 éves, én 30 vagyok szóval egyiken sem vagyunk "vének".

ápr. 23. 18:18
 10/10 anonim ***** válasza:

Az állatmentő szervezetek fütyülnek a magánember problémáira. Nálunk kikelt egy alom a kóbor macskától, egyáltalán nem fogadta be őket semmilyen állatmentő.

Hónapokig történő szenvedés után végre elvitte őket valaki a tanyájára, ahol már úgyis volt rengeteg macska.

Addig gyilkolták a madarainkat.

ápr. 27. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!