Mik a macska vemhességi szakaszai?

válasza:Milyen hosszú ideig is tart egy macska vemhesség?
A macska vemhesség 63-65 napig tart.
A vemhességi idő változó a 60 és a 70 nap is normális még.
Hogyan állapítható meg a macska vemhesség?
Macska vemhesség korai jelei
Ellentétben az emberekkel a macskánál a vemhességet nem lehet meghatározni vér-vagy vizeletvizsgálattal.
- A macskád vemhességének eleinte nagyon kevés látható jele van
- A macska viselkedése higgadtabbá, nyugodtabbá válhat
A macska vemhesség első felében a vemhes macska nem igazán mutat semmilyen árulkodó jelet.
A progeszteron (vemhességi hormon) hatására a macska-anyuka viselkedése hamar megváltozik.
A vemhes macska aktivitása folyamatosan csökken és egyre többet pihen.
A macska mellbimbója a harmadik héten megduzzad és élénk rózsaszínűvé válik.
A negyedik hétre olyan mértékű súlyváltozás jön létre, különösen a hasi területen, hogy már egyértelműen látszik a vemhesség.
A tünetek között lehet, gyakori vizelés, fokozott alvás, fészekrakási viselkedés.
A gyakori vizelés miatt fontos a jó minőségű macskaalom, a fertőzések elkerülése miatt is.
28 nap után állatorvos meg tudja mondani azt is hány kismacska lapul az anyukája hasában.
Az állatorvos a vizsgálatot végezheti kézzel és ultrahanggal is.

válasza:

válasza:Elozo vagyok:
Amúgy a legutolsó napokban minden kis helyre bemászik, pl a hátad mogé is ha a széken ulsz.
12-én születtek meg.
4, de csak 3 maradt életben :(
Kapcsolódó kérdések:
3 cicám van, 9, 8, 5 évesek. Napközben Royal Canin száraztáp van kint nekik kb 150g (Indoor 7+, és Exigent a fiatalabb és igen válogatós cica miatt, bár mindhárom eszeget midkét fajtából) Reggel és este 50-70g konzervet/tasakot kapnak. (Nem mérem le, csak...
Vittünk ki neki innivalót, ennivalót, de nem tudott megmozdulni, a kaját meg csak a szájába vette, és meg se rágta, semmi. Fel próbáltuk emelni, de szinte semmire nem reagált, úgy tűnt hogy csak a hallására hagyatkozik, és mintha már nem akarna élni :/ sajnos nem...
Nem olyan rég fialt a macskám, eltelt 6 hét és eljött az ideje hogy a kicsiknek gazdit keressek, tegnap el is vitték mind a 3 kiscicát, már szépen ették a konzervet is, viszont tegnap óta a mama cicának rettentően megduzzadtak az emlői. Eddig összesen 3x fialt, de az...
Van nekem egy 4-5 éves kandúr macskám, akit 1-2 hete ivartalanítottunk mert meguntuk, hogy az utóbbi időkben mindig össze van verve az orra, ráadásul elkezdte bántani a többi kandúr macskánkat is. Minden rendben lezajlott, de még továbbra is támadja a macskákat. Ezt...
A fején egy kisebb anyajegy szerű puklit fedeztem fel.
Játékban nagyon fesztelen, amikor pedig fáradt rám telepszik, vagy hozzám bújva szeret aludni. Más érzelemmegnyilvánulás azonban nincsen. Nem dörgölőzik, nem követel figyelmet, még akkor sem, amikor rám telepedett (előbb említett esetekben.) Húsvéti születésű és egy...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!