Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Vesebeteg macskánál kímélő...

Vesebeteg macskánál kímélő tápra átállás - hogyan?

Figyelt kérdés

A vesebeteg diétás tápot fokozatosan kell bevezetni vagy azonnal lecserélni a cica összes tápját az új tápokra?

A vesekímélő táp azonnal kedvezőbb vagy előfordulhat, hogy nehéz lesz neki az átállás vagy romlik az állapota?

Eddig Friskies száraz tápot és 100 Ft/db kategóriás alutasakost evett, mindkettőt szereti. A vesekímélő diétához pedig Virbac száraz tápot és Trovet, meg R.Canin nedves tápot vettem, meg egy Renate nevű port, amit a kajához kell keverni és megköti a foszfort.

Sajnos eléggé lefogyott, pedig jó étvágya van, s már jártunk úgy régebben, hogy a kedvenc kajájában valami megváltozott és többé nem ette meg, a vesekímélő kajákra meg azt mondta az eladó, hogy azok kevésbé vonzók az állatok számára.

2018. dec. 1. 14:05
 1/2 anonim ***** válasza:
Hivatakosan ugye az az optimális, ha fokozatosan szokatos át, és először fele-fele, aztán növekvő arányban adagolod az új tápot a régihez. Ezzel lehet próbálkozni, ha esetleg nem szívesen eszi meg a gyógytápot, viszont ha elfogadja, szerintem adhatod neki egyből! Ez a gyógytáp-dolog nagyon körülményes lehet a finnyás macskáknál, simán lehet, hogy mondnuk a Virbacot meg a Hill's-t nem eszi meg, de a Trovetet vagy a Royal Canint igen. Egy biztos, ha a macska koplal az nem jó! Lehet ki kell próbálnotok több márkát, mire elfogadja valamelyiket!
2018. dec. 1. 14:53
 2/2 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy vàlogatosak a macskàk.... ilyen màjkrèmet nem keverhetsz hozzà? Talán több kedve lesz megenni...
2018. dec. 1. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Egészséges cicám ehet vesebetegségre való tápot?

Volt egy veseelégtelenségben szenvedő cicám, sajnos már meghalt. Még neki vettem a Hill's vesebeteg cicáknak kifejlesztett tápját, és maradt belőle kb. 5 kilóm, persze bontott. A cicámnak adhatom vagy lesz tőle valami baja?

Milyen kímélő módszer létezik?

Macskát szeretnénk vidéken tartani.Mondják,hogy a legjobb a herélt kandúr,mert nem kóborol el,de én kicsit brutálisnak tartom a kiherélést.Van valami kíméletesebb módszer,pl,csak simán nem hajtaná a vére valami injekciótól,vagy nőstényt szerezni,és sterilizálni,de...

Átállás "gagyi" tápról minőségire. Meg fogja szokni?

Sziasztok! Van egy négy és fél éves ivartalanított, benti, nőstény macskám. Száraztápból már az elejétől fogva minőségit kap (Orijen, Acana, Royal Canin), de konzervből most kezdtem neki minőségit venni. A probléma ezzel kapcsolatos. Eddig minden etetésnél majd...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!