Milyen oltások kötelezők és melyek ajánlatok egy szoba macskának?

válasza:Macskàknak nem kötelező az oltás. Viszont nagy számban pusztulnak el olyan betegségben, ami vakcinàzàssal megelőzhető.
Szerintem a kombinált oltás, a leukozis oltás és a FIP elleni erősen ajánlott. A veszettség ellenit is szokták mondani, de szobacicaként gyakorlatilag 0 az esélye, hogy veszett állattal találkozzon.
Az első hármat viszont mindenképp ajánlom, akkor is, ha benti.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Minimum a kiskombinált oltás, ajánlottabb a nagy kombinált. Veszettség elleni csak akkor érdemes, ha más állataid is vannak, kutyával az élen.
Kölyökként náluk is van oltási program, mint a kutyáknál, később évi egyszer kell csak.
Ha felnőttként kezded az oltást, az elején kétszer kell megkapja kb egy hónap különbséggel, utána szintén évente.

válasza:

válasza:

válasza:A nagykombiban benne van a leukózis elleni is.
Amúgy a mi dokink is csak a sima kombit nyomatja (amit kicsinek írtam :) ), bár kikötötte, hogy mindkét macskánk legyen tesztelve fiv/felvre (hogy tuti ne kaphassák el egymástól), és szigorú szobafogságban vannak - bár amúgy is lakáscicák a belvárosi forgatagban, szóval nálunk ez nem gond. :)

válasza:Szerintem érdemes beadatni az ajánlottakat is ha kiszökik a cica megúszhat pár csúnya betegséget.
Illetve ha annyira megharap/karmol valakit hogy orvoshoz kell menni vele és nincs veszettség oltása simán lehet hogy karanténozni kell az illetőt meg beoltani (nem egy kellemes oltássorozat) szóval a veszettség elleni oltással el lehet kerülni a hercehurcát.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Jelenleg egy ilyen termosztát van a lakásban: Kazán rajza a termosztát bekötésről: Milyen okos termosztátot ajánlatok olcsón, ami kompatibilis a kazánnal, illetve programozható és neten kersztül is lehet vezérelni?Mennyire bonyolult lecserélni nekem házilag?
Milyen benti játékot ajánlanátok? Valami házikó vagy sátor féle szerintem nem lehet rossz. Vélemények? :)
Sziasztok! Most lesz a 17. születésnapom és megbeszéltem a szüleimmel és a barátommal,hogy közösen vesznek nekem egy kiskutyát. Olyat szeretnék ami kicsit "lányos", leginkább lányok kapnak ilyen kutyust, lehet őket csinosítani :) Fontos lenne,hogy kis termetű...
Sziasztok! 2014. szeptemberében Budapestre készülök tanulni. Középiskolából iratkozom át. Csak a "fedéllel a fejem fölött" lenne gond. :) Kollégiumba nem szivesen megyek,hiszen csak 2 évem lesz a suliból, nem éri meg ha utána úgyis albérletet fogok keresni :)...
Kicsi, nem sok fénnyel rendelkező szobába, szobaszint keresünk. Ugyan abból a színből alul sötétebb felül pedig világosabb színű (meg van osztva a szoba egy vékony kutyás tapétával középen) Ilyen bútor lenne benne : és egy fehér alapszínű, sötét lila, világos lila, bordó mintás ágy.
Vagy milyet ajánlatok? Ati szóba sem jöhet még ezt hozzáfűzném.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!