Mi baja lehet a pityumnak?
Hát engem a helyedben nem érdekelne a Karácsony. A föld alól is előkaparnám a pénzt csak hogy ne haljon meg az állatkán. Mindenképpen vidd el orvoshoz!!! De először érdeklődj valahol hogy a közeletkebne melyik orvos ért a legjobban a madarakhoz.
Az én egyik kisállatom tavaly decemberben betegedett meg, nem érdekeltek az ünnepek, 10ezret kért el az orvso egy kezelésért, de megérte, mert még él.
Hát valóban, minél előbb vidd el.
De pontosan tudom, milyen, ha nincs rá "keret".
Annyit tudnék mondani, hogy amíg jó a közérzete, eszik-iszik (az evés nagyon fontos, mert az ilyen pici madarak (is) nagyon hamar lesoványodnak), esetleg még kedve is van repülni és nem csak gubbaszt egész nap a rúdján, nem kell olyan nagyon aggódnod.
A kamillázással bajt nem teszel, de használni nem biztos, hogy fog. Kitartás mindkettőtöknek, amíg összegyűlik rá a pénz, addig is próbálj a kedvében járni finom falatokkal ( krumplipüré, vagy répa, vagy tojás, kinek mi a kedvence).
Szőre nincs is a papagájnak, tolla van.
Képet nem tudsz róla mutatni? A neten is feltöltheted egy ingyenes képnézegető oldalra.
Jó volna tudni, mennyi idősek. Bírják egymást egyébként, szóval nem bántja egyik se a másikat? Nem tudom, odút tettél-e már nekik.
Mit adsz nekik enni?
Nincs hasmenése?
Rendszeresen takarítod őket, remélem.
Mindenképp fertőtlenítsd ki a kalitka alját, tegyél nekik új homokot, ha módod van, válaszd el őket, ha nincs 2 kalitkád, akkor persze nem, de egy kicsit egyszerűbb lenne, ha van egy tartalék kalitkád.
Ha lehetőséged van, érdemes elvinni egy jó állatorvoshoz, ha nincs, megpróbálunk itt segíteni.
Tolla nem hullik máshonnan?
A mi egyik hullámosunk 8-9 éves lehetett, amikor elpusztult, és az utolsó 1-2 évében neki is ritkult a tolla a szeme körül. Persze nem nagyon, csak ritkább volt, mint az ember, amikor kopaszodik. Ő is gubbasztott már akkoriban, de egyébként makkegészséges volt, soha egy hasmenés, tolltépkedés vagy bármi. Lehet az is, hogy öregszik. Nem lassúbb a repülése mostanában?
Amúgy nem azért javaslom a különválasztást, mert bántanák egymást, hanem ha esetleg mégis van egy betegsége, az fertőző is lehet, és ne legyen a másiknak is baja.
Ha gyanakszol esetleg atkára, mert az is okozhat problémákat, akkor vehetsz atka elleni spray-t, a Vitakraftnak van pl. ilyen terméke, nekem is van, és jól jön, főleg, hogy 1 hullámosom és 2 pár nimfapapagájom van, egyiküknél folyamatosan vannak fiókák, és a picik fokozott elővigyázatosságot igényelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!