Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Mitől, és mikor döglik meg...

Mitől, és mikor döglik meg egy dongó?

Figyelt kérdés
Ma találkoztam egy dongóval, ami nem mozdult, de élt. Rámászattam egy botra, kivittem a napra, egy virágra. Kb. 1 percig mozdulatlan volt, aztán elkezdett gyorsan mászkálni, aztán repült vagy 5x10-15centit, majd a földön mászkált körbe, vagyis egyhelybe. Aztán odament hozzá egy hangya 2-3 alkalommal. Nem tudom, megharapta-e. Aztán mozgatta a potrohát, akkor láttam, hogy valami vékony szál jött ki belőle, amit furcsálltam, mivel azt hittem szigonyszerűnek kéne lennie. Aztán pár másodperc múlva nem mozdult, és megmerevedett. Úgy tudom, hogy a méhek belepusztulnak a szúrásba, de azért, mert a fullánk beakad, és kijön a belével együtt. Ez a levegőbe szúrta, emiatt nem igen lehet. De miért szúrt, és miért döglött meg?

2013. szept. 4. 23:02
 1/2 anonim válasza:

a bogarak is megöregednek, és elgyengülnek

vagy meg is betegedhetett

2013. szept. 4. 23:17
 2/2 A kérdező kommentje:
De miért döfte ki a fullánkját előtte? Kidöfte aztán úgy maradt.
2013. szept. 9. 06:01

Kapcsolódó kérdések:

Tényleg nem csíp a poszméh (dongó)?

Tehát rá gondolok..Mer eddig mindig menekültem előlük de aztmondta osztálytársam hogy nem is csípnek..Itt azt írják ritkán használják afullánkjukat..Most az mennyire ritka? :D

SOS! Mit csináljak, ha a 6 hónapos cicám mindkét elülső mancsát megcsípte egy dongó?

Felhívtam az állatorvosunkat, de csak 4től rendel és most még nincs is a városban (budapest). Ajánlotta, hogy adjak neki kalcium pezsgőtablettát, de azt sehogy se tudom beleerőszakolni, se a tálkájából, se fecskendőből. Most mindkét mancsa fel van dagadva nagyon!...

Miért döglik meg a törpe (mini) tarisznyarák vedlés közben?

Elöször háton feküdt, estére felkelt. Másnap nem nagyon mozgott és estére már egyáltalán. Most akkor miért halt meg szegény? Milyen speciális körülmények kellenek neki ilyenkor?

Ha Bélára, a 600kg os sertésre ráülnék, tudnék malacogolni?

Tud az járni, szóval nem csak döglik a sarokban.

Milyen dongó vagy darázs fajta a képen látható egyed?

Ma egy ilyet fogtam amint épp egy hüvelyk ujjnyi lyukat fúrt a fába, de a neten sehol nem találom hogy mi lehet ez.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!