Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Vannak itt Magyarországon...

Vannak itt Magyarországon olyan ragadozó vadállatok amik szarvasokra, őzekre, vaddisznóra vadásznak?

Figyelt kérdés
Túrázás közben jutott az eszembe és lehet hülyeség, de nem nagyon tudnék olyan állatot mondani ami direkt rájuk lenne "szakosodva". Talán a medve vagy a farkas, de ezek nem nagyon vannak errefelé, sanszosabb a farkas. Meg szerintem a kóborkutyák de azok meg nem kifejezetten vadállatok.

2025. jún. 25. 04:45
 1/8 anonim ***** válasza:
89%

Aranysakál még szóba jöhet, abból van sok, bár az sincs kimondottan rájuk "szakosodva".

[link]

2025. jún. 25. 05:07
 2/8 anonim ***** válasza:
96%
Elenyésző számaban élnek hiúzok a Zempléni-hegységben, ők el tudnak ejteni egy őzet, de sajnos ma már Magyarország legritkább ragadozói (talán csak a hazai medveállomány alacsonyabb náluk)
2025. jún. 25. 05:44
 3/8 anonim ***** válasza:
94%

Hiúzunk van vadon is a Börzsönybe pár darab.

Simán rámegy az őzre egy 30-40 kg os hiúz.

2025. jún. 25. 07:35
 4/8 anonim ***** válasza:
58%

Vadászok, vadászó politikusok...?

Amúgy vmi nagyon minimális farkasjelenlét, de a kutyák, kóborkutyák okozzák a legtöbb kárt, főleg a gidákban.

2025. jún. 25. 09:21
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Miért ne lenne?
2025. jún. 25. 10:34
 6/8 anonim ***** válasza:
3%
semlyén zsolt pl.
2025. jún. 25. 11:57
 7/8 anonim ***** válasza:
83%
Én is a hiúzt meg a medvét tudnám mondani
2025. jún. 25. 12:34
 8/8 anonim ***** válasza:
Medve talán a hiúz is de ez leginkább attól függ hogy Magyarország melyik területén vagyunk
2025. jún. 25. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Miért hagyják hogy Magyarországra visszajöjjenek az ilyen haszontalan ragadozó vadálatok mint az aranysakál?

Most is olvastam hogy széttéptek egy kutyát pesten, ha lenne rá hatalmam én a vadászokkal kilövetnék minden ilyen vackot ami ide bejön, medve, farkas, sakál stb. csak veszélyessé teszik az életet.

Él Magyarország területén mosómedve és ha igen, akkor a vadgazdálkodás hogy hasznosítja?

A mosómedvét Észak-Amerikából Európa egyes részeire is behurcolták. Mintha egy vadászati tankönyvben a felsorolt magyarországi vadászható fajok között említésre került volna. Ezek szerint vannak behurcolt mosómedvék Magyarországon? Amerikában gyakran invazív módon...

A vadmacskánál van nagyobb termetű ragadozó Magyarországon?

Hiúz van kb. 5 darab az országban elvileg, farkas és medve sem nagyon van sehol.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!