Hogy lehet valaki ennyire zárkózott?
Van egy elég fura unokabátyám, 28 éves most de ennyire zárkózott embert nem ismerek mást. Otthonról dolgozik, informatikán belül, de már vírus előtt is otthonról dolgozott, szóval ez nem új dolog.
Viszont konkrétan például ha megyünk hozzájuk, vagy bárki más megy hozzájuk akkor szobájából sem jön ki, nagyon nagyon ritka, hogy látni lehessen. De aztán mamája mondta, hogy például idén tudomása szerint még a falut sem hagyta el, de kapun kívül sem nagyon megy ki.
Amennyire tudom mikor családtagjai bevásárolnak ilyesmi, akkor meghozatja amire szüksége van, aztán ennyi kb, szóval még boltba sem jár igazából.
Pedig amúgy semmi baj nincs vele, mármint külsőleg, vagy úgy természetileg, februárban például pont sikerült úgy mennünk, hogy kinn volt konyhában, akkor beszélgettünk egy 10 percet, aztán visszavonult szobájába.
Elvileg egy valaki van, akihez néha át szokott menni beszélgetni, de amúgy semmi több, ha szociális életről nézzük.
Nyilván feszegetni sosem akartam, mert nem árt senkinek, csak olyan furcsa. Mi vesz erre rá valakit, főleg huszonévesen, hogy ennyire zárkózottan éljen?
Nemtudom mi veszi rá de szerintem se normális. Én 29 vagyok amúgy messze áll tőlem az ilyen zarkozottsag.
Gondolom extra introvertált, vagy depressziós. Lehet épp a környezettől a falutól és a családi háztól zárkózik el. Fura, de néha az ember a saját szobáján kívüli világot nem akarja elismerni mint a valós világ. Akkor sem, ha fizikailag egy házban van. Inkább elzárkózik. Én egyszer egy londoni albérletben éreztem így, amolyan tömegszállás volt. A szobámat és a környéket szerettem, de magát a házat és a lakókat nem. Ezért csak akkor akartam látni, ha ki kellett lépnem az utcára. De elég depis időszakom volt
Nem tudom, úgy nem látszik rajta, meg mikor februárban beszélgettünk akkor is ha nem " ismerném ", akkor nem tűnt volna fel semmi különös.
Ma volt nálunk egy rokon, aztán szóba került, hogy mi újság velük - szüleink testvérek, így vagyunk unokatesók - így jött szóba, hogy róla viszont sokat nem tudni, aztán kezdtem el gondolkodni, hogy vajon miért lehet ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!