Mik a lehetőségeim és mi történik ebben a vészhelyzetben?
Sziasztok!
19/L vagyok. Van egy húgom, aki ötéves.
A szüleinkkel a viszonyom mindig is nagyon nehézkes volt, szigorú, katonás nevelés, 4,6-nál rosszabb átlag esetén valami szankció, ugyan nem rendszeresen, de visszatérően nevelés pofonnal, barátoktól mondvacsinált kihágásokért eltiltás, stb. Nyár elején anyámmal tört ki közöttünk egy csúnya veszekedés, aminek a végén pofonvágott. Életemben először nem hagytam magam, válaszul teljes erőből lábon rúgtam. Ezután magamtól fogtam a cuccaimat, és elköltöztem, búcsúzóul, apámnak is üzenve, betörtem az esküvői fotójuk keretét, a fotót meg széttépve otthagytam. Ezt csak azért mondtam el, hogy békülésre nincs esély, nem is akarom, hogy legyen.
A lényeg, hogy a húgomat nagyon szeretem, aki meg nagyon felnézett rám. Nyár eleje óta nem találkoztunk. Küldtem a cimükre egy levelet a telefonszámommal, hogy csak a húgom miatt hívjanak fel, mert őt egyedül a családban nagyon szeretem, és ő is engem, és hogy mi ketten beszélhessünk. Nem jött hívás, én meg érthető okokból nem mentem/nem megyek vissza abba a pokolba.
1) Van valami lehetőségem arra, hogy a szüleink nélkül találkozhassak a húgommal (akár jogi lehetőség is)?
2) Ha a szüleinkkel történik valami, mi lesz a húgommal? Nincs más családtag, én meg tudom, hogy túl fiatal vagyok ahhoz, hogy ilyen esetben a gyámja lehessek. Meg mivel két barátnőmmel élek együtt, és sokat is dolgozom, ez még inkább ellenem szólna.
Köszönöm előre is a válaszokat!
Köszönöm a válaszokat.
Amikor eljöttem, felszínre tört minden addig elfojtott düh és sérelem, remegtem a dühtől, lüktetett a fejem és a gyomrom is, és csak az járt a fejemben, hogy örökre el onnan, de búcsúzóul valami nagy fájdalmat okozni mindkettőjüknek a sok bántásért. És mivel a szüleim egymást nagyon szeretik, kb. össze vannak nőve, és a közös esküvői képüket nagy becsben tartották, hirtelenjében ez jutott eszembe.
Tudom, elég naívság volt tőlem a levél, de azon alapon próbáltam, hogy ha a húgom szeretne beszélni velem, akkor őt csak nem fogják miattam büntetni (pl. azért, mert vele messze nem olyan szigorúak, mint velem mindig is voltak, de ez másik kérdés).
Teljesen mindegy, hogy előtte ő meg pofon vágott. - mondjuk rhadtul EZ a lényeg, hogy ELŐTTE megütötte.
Bocsánatot ne kérjen az anyjától, amiért anyuka felpofozta?
Felnőttként én is visszaütnék már, ha a szülőmtől kapom, ha bárki más felnőttől.
Kedves Kérdező!
Eljöttél, hagyd békén őket,éld az életed,és hagyd békén a tesódat is.Abból az egyszerű indokból, hogy neki még 15 évet ott kell élnie.
Illetve ha ezen gondolkozol, hogy a tesódat magadhoz kell esetleg venned valamikor,akkor dolgozz kőkeményen, vegyél ki egy lakást, és gyűjsd a pénzt.
Szabad vagy,oda mész dolgozni ahova akarsz, annyi másodállást vállalsz amennyit akarsz,nem kell beszámolni senkinek.
Most már nem kell vissza sem nézned a "pokolba".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!