Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A családodba volt olyan aki...

A családodba volt olyan aki öngyilkos lett, és ha igen ki?

Figyelt kérdés

jún. 26. 13:57
1 2
 1/20 MTamas2 ***** válasza:
100%
Unokabátyám a vonat elé sétált.
jún. 26. 14:04
 2/20 anonim válasza:
100%
Mamám felvágta az ereit. Eléggé beárnyékolja a család multját
jún. 26. 14:09
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Tágabb körben, szegről-végről rokon. Vonat, gyógyszer túladagolás, akasztás.
jún. 26. 14:21
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Volt, de túlságosan mélyen érint ahhoz, hogy itt írni tudjak róla.
jún. 26. 14:38
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Feleségem testvére felakasztotta magát, 44 volt. Anyósomnak kegyetlen fájdalom és veszteség a mai napig, pedig több, mint 15 éve történt. A család összes többi tagjának igazából könnyebbség.
jún. 26. 14:44
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyik nagybátyám (ha jól emlékszem felkötötte magát), miután meghalt a nagymamám + a nagyapám, amikor megtudta, hogy gyógyíthatatlan rákos (vonat elé ugrott).
jún. 26. 15:31
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Anyai dédnagyanyám. Valószínűleg depressziós volt, de anno ez a betegség nem létezett, ugye. A női ágon öröklődött, engem felnottkent már kezelték szerencsére, de gyerekkoromban még hisztinek számított, nem betegségnek
jún. 26. 15:42
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem volt a családban, csak ismerősök között.

Ketten depressziósak voltak, egyet pedig csak hallomásból tudok.

jún. 26. 15:55
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

A távoli rokonságból tudok két emberről, aki öngyilkos lett.

Én is elég komolyan megpróbáltam, de visszahoztak a halálból.

jún. 26. 16:06
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik unokatestvérem, de a családban tabuként kezelték, és nyiltan nem mondták ki, hogy hogy halt meg,csak a lánya árulta el a tesómnak, a tesóm meg nekem, hogy gyógyszereket vett be, mert depressziós volt. Utána kórházba került, pár napig élt még, de nem tudták megmenteni. Kiderült akkor már nem akart meghalni, és küzdött, de a szervei feladták a szolgálatot. Annyira nem volt számomra közeli rokon, inkább a lánya volt jóban a testvéremmel.
jún. 26. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Saját testvéreim és az anyám súlyosan ártottak nekem éveken át, majdnem öngyilkoságba hajszoltak. kitiltottam őket az életemből évekre. most újra...

szeretnék megbocsájtani és lezárni de zavarodott hazugokkal nem jutok dűlőre. az igazságot nem tudom elfojtani se letagadni a kedvükért. más aki volt ilyen helyzetben keresztényként mit tett? bele lehet pusztulni ebbe az álló lélek-gyilkos háborújukba

Hogyan kezelnétek, ha valaki a családból rendszeresen mondaná, hogy öld meg magad?

Együtt élünk, napi szinten egy légtérben vagyunk, ez a mondat pedig valamilyen formában heti szinten elhangzik a szájából. Csak nekem mondja, amikor kettesben vagyunk, vagy halkan, ha más is van körülöttünk. Kértem már segítséget, sokszor el lett vele beszélgetve,...

Lehet közöm a halálához?

Kicsit bonyolult a történet, és meglehetősen tragikus. Kb másfél éve angliába költöztem, és akkor az unokatesóm kölcsön adott 350 ezret az útra, meg, hogy legyen egy kis tartalékom albérletre, stb. Úgy beszéltük meg, hogy fél éven belül visszafizetem, de sajnos nem úgy...

Hogyan kerüljek ki ebből a helyzetből?

A szüleim gyereknek tekintenek, nem találok munkát, nem fogadják el mások a módszereim.. a szüleim rám erőltetik a valóságukat, a rendőrök is melléjük álltak. 21 vagyok és úgy élek mint egy 5 éves. Bolondnak vagyok titulálva és már azt se tudom mondani hogy nem igaz. Meg akarok halni..

A szülők és a testvérek hogy viselik, ha öngyilkos lesz a fiatal felnőtt családtagjuk?

Nyilván rosszul, de képesek utána talpra állni? Én nagyon erőteljesen gondolkozok az öngyilkosságon. Nem akarok élni egyáltalán. A depresszióm már fizikai rosszullétbe csapott át. Anyám miatt aggódok csak. Lehet beleőrülne a dologba. Testvéreimmel jó a kapcsolat,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!