Hogyan vegyem rá a lányom hogy ne menjen vissza iskolába?
A lányom (19) érettségi után elment dolgozni egy gyárba mert abba az időszakba volt hogy nem akart tanulni.
73 ezret kap 4 műszakra ebből 20 ezret ad haza amire nekem nagyon nagy szükségem van.
Most ő kitalálta hogy nem fog ennyi pénzért gyárba dolgozni,elmegy kozmetikus iskolába és kimegy külföldre. (folyékonyan beszél németül).
Nekem erre a 20 ezer forintra szükségem van és nem szeretném hogy visszamenjen az iskolába!
Hogyan beszéljem le róla?
Inkább ne beszéld le. Az egyetlen esélye a továbbtanulás.
Köss vele alkut talán marad diákmelón, 4 órás munkákon a suli melett vagy ha mást választana sulit akkor levelezőt.
Esetleg neked másodállást vagy párodnak vagy további spórolás.
(Az nem is zavar, hogy külföldre menne? Hogy nem látnád?
Vagy, hogy onnan támogatna valamennyivel ha vagytok olyan kapcsolatban addig nem lehetne a nadrágszíjon szorítani?Nem tudom, ezért kérdezem, minden bántás nélkül.)
Arra nem gondolsz, hogy ha tényleg ki tud menni külföldre dolgozni, akkor ennek a pénznek a sokszorosát tudja hazaadni neked?
Egyébként simán megmondhatod neki, hogy ne menjen el, mert neked kell a pénz, legfeljebb tönkreteszed az életét - legalábbis megnehezíted neki -, összevesztek, magadra maradsz. De hát a pénz az pénz.
Te most komolyan ekkora gyökér szülő vagy, hogy inkább küldöd a lányod éhbérért 4 műszakba dolgozni a saját anyagi problémád miatt??? Hogy lehet egy szülő ennyire magának való idióta?? A lányod jól csinálja, nagy üzlet van a szépségiparban, külföldön többet is keresne benne. NE rontsd el az életét a saját életképtelenséged miatt! Mit vársz amúgy, hogy majd élete végéig küldözgeti neked a pénzt? Felejtsd el, az ő saját élete is elkezdődött, főleg magára kell gondolnia, hogy legyen munkája, lakása, családja, gyerekei, akiket majd eltart.
Majd segít téged külföldről, ha ennyire szerencsétlen vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!