Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Piercingek, tetoválások és az...

Piercingek, tetoválások és az anyaság miért nem fér össze?

Figyelt kérdés

Alapból nem vagyok egy normális fazon, ami az öltözködést illeti, bár az utóbbi időben azért visszavettem az extrém dolgokból.

Tetoválásaim, látványos testékszereim vannak, a hajam sem mindennapos, feltűnő, extrém.

Párommal gyermeket szeretnénk, benne vagyunk a korban.

A barátaim, ismerőseim elég vegyesen állnak ehhez a témához. Többségük csak fintorgott, némelyek kifejtették, hogy egy ilyen nőnek inkább ne legyen gyereke, vagy sajnálkoztak hogy szegény baba...

Nem hinném, hogy egy gyermek érkezése miatt nekem meg kellene változtatnom azt a külsőt, amivel önmagam vagyok, ahogyan jól érzem magam.

De kérdem én, mert ez azért érdekel és fontos: miért is érinti ez a születendő gyermeket hátrányosan?

Szüleim is ilyenek, mint én, és engem sosem ért emiatt hátrányos megkülönböztetés, nem voltam se rossz gyerek, se antiszociális.

De a világ változik. Érdekelne, hogy manapság miben ártok azzal a gyereknek, ha nem mindennapos a külsőm.

25/N

2012. okt. 22. 13:20
1 2 3 4 5 6
 1/58 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem semmit nem ártasz egészen addig, amíg a saját tetszésedet rá nem erőlteted a gyerekre akár kicsi akár már nagyobb.
2012. okt. 22. 13:30
 2/58 anonim ***** válasza:
23%
Abban, hogy egy anyának példát kell mutatni és nem azt táplálni a gyerekbe, hogy legyen polgárpukkasztó és mindenáron ki akarjon tűnni a társadalomból. Az ésszel, tehetséggel, vagy pozitív személyiséggel miért nem lehet kitűnni? Miért kell ahhoz "extrémnek" lenni? A másik, hogy az átlagos gyerekek simán csúfolhatják majd miattatok. Nem élünk még annyira liberális világban, hogy ne csúfolják azt, aki mindenáron feltűnősködik.
2012. okt. 22. 13:31
 3/58 SzilKa ***** válasza:
86%

Szerintem összefér... Az önmegvalósítás, a szürke átlagból való kitörés nem hinném, hogy káros lenne a gyermek fejlődésére, sőt, úgy vélem, hogy elfogadóbb, toleránsabb felnőtt lehet belőle, ha azt látja, szabad kreatívnak lenni és egy kicsit "más"nak lenni.

Arra viszont sajnos fel kell készülni, hogy lesznek más olyan szülők, vagy ovónénik/tanárok, akik maradibb elveket vallanak és emiatt támadás érheti a gyereket.

2012. okt. 22. 13:35
 4/58 anonim ***** válasza:
26%
lehet hogy a suliba majd cikizik, hogy inkább hasonlítasz a nővérére mint az anyjára, vagy a többi szülő majd furcsán néz rád, és megtiltják a gyerekeiknek, hogy a te gyerekeddel játszanak. lehet hogy az arcdíszekből visszavehetnél, de szerintem a tetoválás önmagában nem gáz. :) Ami a hajat illeti, ami jól esik. Bár a sokszínű, szivárványszínűnek eléggé papagáj hatása van. Gondolkodj egyszínűben, ha még rikít is, de ne legyen mellete még másik szín is :)
2012. okt. 22. 13:37
 5/58 anonim ***** válasza:
76%
Jajj ugyanmár... Amikor terhes lettem, a hasamból vettem ki egyedül a pirszinget, meg a nyelvemből, mert ugye szülésnél úgyis ki kellett volna szedni, amúgy meg 9 tetoválásom van, ebből 3 van, amit alapból látni, a többit csak a szülőszobán vették észre. De egyébként tényleg ettől lesz valakiből rossz szülő?
2012. okt. 22. 13:39
 6/58 anonim ***** válasza:
85%
Azért, mert MÁSNAK nem fér bele a világképbe, attól még szüljél nyugodtan gyereket. Biztos megnéznek, de csak pár percig vagy érdekes a külsőddel, utána az embert nézik.
2012. okt. 22. 13:44
 7/58 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem nem lesz gond. Praktikusság és egészségügyi dolgok miatt viszont egy időre le kell mondanod a testékszerekről. Pl. a köldöködből, ahogy nő a hasad, egyébb helyekről, ami bele tud akadni. Úgy igazából kisbabás időszakban még a fülbevaló sem praktikus. A gyűrűk szorítani fogják az ujjaidat... Ha van a melledben is, az már furi nekem, mert én szoptatam a gyerekeimet, és nem tudom felfogni, hogy meri valaki iolyan kockázatnak kitenni a mellét, hogy esetleg a tejcsatornák sérülnek. Nem csak rád gondolok, az implantátumot sem értem.

Az orvosok és a védőnők pedig már tuti láttak ilyet, és nem a kinézeted, hanem a viselkedésed alapján fognak az anyaságodról véleményt alkotni. Apukáknál már fenn sem akadnak az ilyesmin. Gondolom szülői értekezletre meg nem bőrszerkóban vagy fesztiválcuccban megy az ember. Legyél boldog, jó babázást!

2012. okt. 22. 13:45
 8/58 anonim ***** válasza:
77%

ééérdekes nekem nem volt gondom vele

igaz piercingem nincs de tetkóm annál több :-)

most éppen kék és piros csíkos a hajam egyik oldalt 2cm a másikon 25cm

csomó ezüst lóg rajtam állandóan a fülemben jelenleg 7db füli van

és nem igazán szeretem a megszokott öltözködést

és soha egy rossz szó nem ért a gyerekeim inkább büszkék rám

SZMK-s vagyok mind a két gyerek osztályában

hozzáállás kérdése -- no nem a tiedé :-)

hanem a többieké

és ha amúgy normális vagy akkor hajrá lehet jobb anya leszel m int sok már szülő

2012. okt. 22. 13:46
 9/58 anonim ***** válasza:
87%

Ezt annyira utálom,mikor külső alapján döntenek az emberek.

Szerintem nyugodtan vállaljátok azt a kis babát,mert a nem mindennapi külső,az nem azt jelenti,hogy nem jó anya lennél,és hogy nem való neked a baby.

Amugy nekem egy fiú ismerősöm van,aki tele van tetoválásokkal,szegecsekkel,fel van vágva és egyebek...mindig ha ketten megyünk valahova,őt megbámulják,rám pedig úgy néznek,hogy na szegény lány mit keres emellett a fiú mellett...pedig ha megismernék a bensőjét,akkor változna a véleményük,de manapság nem ilyenek az emberek sajnos..na de bocsi,ez nem ide tartozott,csak jó volt kiadni.... :)

Egy a lényeg: szorítok,hogy legyen egy gyönyörű,egészséges babátok!!!:)

21/N

2012. okt. 22. 13:49
 10/58 anonim ***** válasza:
22%

Mert az ilyen emberek mint te is feltűnési viszketekségben szenvednek.

A gyerek meg ne ezt lássa.

Próbálj meg neki inkább szeretetteljes otthont biztosítani, ha már neked nem volt.

2012. okt. 22. 13:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!