SOS fel akarnak kérni keresztszülőnek?
Van a szomszédban egy baráti pár, akikkel néha összejárunk. Nekik most született a 3. baba, nekünk egy kisfiunk van. Jóban vagyunk, de nem tartoznak a nagyon szűk barátaink közé, kb. 2 havonta futunk össze egy vacsorára.
Tegnap hívtak,hogy ma szeretnének átjönni, úgy,hogy mindketten itthon legyünk, és a kicsivel kapcsolatban akarnak kérdezni valamit. A férjem még rá is kérdezett,hogy ugye nincs baj, de mondták,hogy nincs. Nekem ebből az jött le,hogy esetleg meg szeretnének kérni keresztszülőnek. Azt tudom,hogy a rokoni kapcsolatokkal hadilábon állnak és barátaik sem nagyon vannak.
Viszont bármilyen megtisztelő, elég nagy felelősség is a feladat. Ráadásul még egyikünk testvérének sincs gyereke, és nekik szerettünk volna keresztszüleik lenni. Ha valóban ezért jönnek, hogy lehet úgy visszautasítani a felkérést, hogy ne legyen belőle sértődés. Tényleg nem értem,hogy hogy jutottunk mi eszükbe.
A férjem mondta,hogy mivel ő még nincs megkeresztelve, szerinte nem is lehetne keresztszülő. Ha ezt mondjuk talán kevésbé tűnik visszautasítónak!
Ötletek?
Én azt mondanám nekik, hogy ateista vagyok, és teljesen elhatárolom magam minden egyházi dologtól. Diplomatikusan megfogalmaznám, hogy ez a felkérés az elveimbe ütközik, és emiatt nem fogadhatom el, és hogy ezt tartsák tiszteletben. Ne úgy mondd, hogy nem akarsz felelősséget vállalni a gyerekükért, hanem hogy te nem érzed képesnek magad erre, mert képmutatásnak tartanád a részedről.
Ha megsértődnek, hát megsértődnek, de nincs joguk rátok kényszeríteni egy ilyen döntést.
Ne haragudjatok, de nálunk ugy szokás, hogy csak családtagok lehetnek keresztszulok. Mi majd a hugom es a férjem bátyjának a gyerekeinel leszünk keresztszulok, ennél többet nem tudunk vállalni, barmilyen megtisztelő is.
Ennyi.
Ateista vagyok, nem vagyok meg keresztelve eleg hülyén fog kijönni,mha majd valoban mentek a testvérek gyerekeinek keresztszulonek.
Elöször is az nem kizáró ok, hogy a testvéreiteknél lesztek (esetleg) keresztszülök, semmiféle olyan kikötés nincs, hogy csak egy gyereknek lehettek keresztszülei - szóval ez nem kifogás
De ha nem akarjátok elvállalni, akkor hivatkozzatok arra, hogy a férjed nincs megkeresztelve és te sem vagy vallásos.
Én úgy tudom, hoyg nem kell kereszténynek lenni ahhoz, hogy valaki keresztszülő lehessen, és bárki lehet keresztszülő, nem csak rokon.
Továbbá nem csak egy gyereknek lehetsz keresztszülője, nagybátyámnak 4 is van, igaz az családon belül.
Igaza van annak, aki nagyon helyesen látja, hogy csak kifogásokat keresel és mismásolsz. Oda kell szépen a pár elő állni és NEM-et mondani. Ők felkértek, te pedig nemet mondasz, mert jogodban áll.
Az én keresztapám annak idején rendőrként nem lehetett semmiféle vallás tagja (mellesleg közeli rokon). Mégis a keresztapám volt. Ma sincs másként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!