Mi tévő legyek?
ÉN egy 32 éves , 3 gyerekes, férjezett anyuka vagyok. Van egy bátyám aki 44 éves és 2 éve elvált apuka. A gyerekei már nagyok,
Valamelyik nap átjött anyukám, hogy segítsek neki az egyik közösségi oldalon valamit, mert Ő nem ért hozzá. Be léptem a fiókjába, és meg is csináltuk amit kért. Az nap délután én is be akartam lépni a saját oldalamra, de mivel előtte nem jelentkeztem ki véletlen az anyukám fiókjából, így automatikusan oda adott be. Nem is vettem észre, láttam van levelem, gondoltam meg is nézem. Pont egy olyan beszélgetésbe csöppentem bele amit lehet nem kellett volna elolvasnom. Anyukám és a bátyám beszélgetése volt amiben kiderült ,hogy anyukám fizeti a bátyám viz, villany, gáz,...stb számláit. Most vett a bátyámnak egy nyomtatót 20 000 ért, télen vett neki tüzifát 120 mázsát, én is kaptam de csak 5-öt. Elromlott a tesóm kazánja, azt is édesanyám vett neki 250 000 ft- ért hitelből. Mikró sütőt kapott, mosogató gépet, .... és még sok mást ami nem volt leírva. Nekem ez elég rosszul esett, mert mikor nincs pénze édesanyámnak hozzám jön pénzt kérni. Mindig meg szokta adni, meg szívesen is adom. Mindig is így volt, ha anyukám osztalékot kapott a tesóm már ott volt. És csak titkolóznak előttem. Nem sajnálom a tesómtól, csak az bánt, hogy anyu kinyalja a seggét, minden nap főz rá, sőt mosógépe elromlott ő mosott rá, hozzám hordta a ruháit ,hogy vasaljam, aztán vett neki mosógépet is, és hozzám jön ha baja van.
Nem tudom mi tévő legyek, szóljak-e neki , mert szívem szerint elmondanám hogy tudok mindenről, de akkor kiderül, hogy elolvastam a levelüket. Azt pedig nagyon szégyenlem, de mikor bele olvastam már nem bírtam abba hagyni az idegességtől. Mi tévő legyek??
Anyu pici fia, aki 44 évesen sem képes megfelelően gondoskodni magáról. Szomorú.
Jobb, ha nem szólsz semmit. Amúgy írtad, hogy szokott pénzt kérni, de mindig visszakapod. Ameddig ez így van, addig nincs is baj, ha másképp lenne, akkor már beleavatkoznék.
Ha beszélni akarsz valakivel, akkor inkább a bátyáddal. Anyukádat nem igazán tehet róla, egy szülő nehezen mond nemet a gyerekének, gondolom, ezt tesód kihasználja.
Annyit tudsz tenni, hogy nem adsz többet kölcsön anyukádnak. És elmondod neki, hogy azért, mert nem szeretnéd, ha a testvéredet finanszírozná erején felül, a ti pénzeteken. Nem kell elmondani, hogy honnan tudod.
Ha mégis elmondod, akkor meséld el, hogy hogyan történt. Ha tényleg véletlenül léptél be, nem haragudhatnak rád, bárkivel előfordulhat.
Fuhh ez elég gáz.
Akkor mindenképp beszélj a bátyáddal! Ez nem normális dolog, hogy ennyire kihasználja a saját édesanyját, pár kufircolásért.
Most lesz a gyerekeim keresztelője, kettőé egyszerre. Egybe csináljuk, mert nagy a család és anyagilag így a könnyebb. A bátyám felhívott, hogy nem -e eltolnánk 1 évvel a lányomét aminek ő lenne a kereszt apja, mert hogy a barátnője szeretne lenni a kereszt anya, de mivel titokban van a kapcsolatuk, így nem lehet.
Nekünk az még 1x ennyi kiadás lenne. Hogy is gondolta ezt? Még soha nem láttam a barátnőjét. Legszívesebben a lányomnak is a sógoromat szeretném keresztapának mint a fiamnak is ő lesz. Ő legalább néha eljön hozzánk, de a bátyám még husvétkor sem, mert a barátnővel volt. Ő csak akkor jön hozzánk is ha kell valami. Most ebből a keresztelőből is biztos galiba lesz.
A bátyám tudja, hogy anyu ezeket hitelből fizeti. Anyu eljár nyáron dolgozni, ott is megkeresi azt amennyi nyugdíjat kap.
Én még azt is megértem, hogy ami tényleg muszáj dolog, pl hűtő, vagy tüzifa, de hogy egy autó, meg mosogató gép, meg nyomtató. És az a bosszantó, hogy anyu ezeket mind tagadja, és önként adja neki, megy a csekkekért és automatice fizeti . Mikor megkérdezem, hogy hogy hogy nem tudsz megélni 122 000 ft nyugdijból egyedül, mindig mondja ,hogy hát sok a hitel. Kérdezem ,hogy mire vette fel, azt mondja,hogy már ő sem tudja, biztos akkor kellett mikor fát vett télire, vagy amikor nem bírta a számlákat kifizetni.
Leírom azt is, hogy 2006 -ban volt az esküvőnk, és a tesóm volt a násznagy. Anyu vett kávéfőzőt, meg adott pénzt a tesómnak ,hogy azt adják ajándékba. Ezt anyu elmondta nekem, de a tesóm nem tudja,hogy elmondta. Én mondtam a bátyámnak akkor is,hogy nem azért lesz násznagy,hogy nekem nagy értékű dolgokat vegyen. Az sem baj, ha nem hoznak semmit. Üres kézzel ugye nem akartak jönni, így anyu adott nekik. Ezt is anyu ajánlotta fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!