Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vezetéknév változtatás,...

Vezetéknév változtatás, hogyan? Olyat választok amilyet akarok? Választhatok olyat ami nem tipikus magyar eredetű (tehát nem Szabó, Kovács, ilyesmi) de használatos itthon?

Figyelt kérdés
2016. márc. 5. 22:08
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

Persze. Még külföldi is lehet, de az fonetikusan leírva.

Tehát pl Smith -> Szmisz

2016. márc. 5. 22:38
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem ilyen angolos hangzásút akarok,a név konkrétan Czorn,a nevelőapukám neve.
2016. márc. 5. 22:48
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Az magyarul kukorica.
2016. márc. 5. 23:32
 4/8 anonim válasza:
84%
A corn a kukorica, de sebaj...:)
2016. márc. 6. 00:03
 5/8 A kérdező kommentje:
Felőlem jelenthet akármit,de én ezt a nevet szeretném felvenni,és ebben a formában.Nem lesz baj hogy amúgy papíron semmi közöm a nevelőapámhoz?Nem házasok anyuval,meg semmi,"csak" 22 éve együtt vannak.
2016. márc. 6. 04:52
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
magyar hagyományoktól eltérő hangzású, magyartalanul képzett név, történelmi név, régies írásmóddal írott családi név felvételét – különös méltánylást érdemlő körülmények kivételével – nem lehet engedélyezni.
2016. márc. 6. 08:36
 7/8 anonim ***** válasza:
58%

orsós nintendó

kolompár winetou

galambos tarzan

2016. márc. 6. 09:13
 8/8 anonim ***** válasza:
34%
Lehetnél inkább Kukorica János. :)
2016. márc. 6. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Mit tegyek ha nem akarok az a tipikus "fogyatékos" tini lenni?

13 éves fiú vagyok. Szüleim folyton felidegesitenek, keveset tanulok miattuk, nem tudok semmit csinálni ha itthon vannak...

Véleményetek szerint kell minimális változtatás, vagy így is jó?

Most jutottam oda,hogy végleg itt hagyom a családom, mert mindannyian káros szenvedélyekkel élnek, (kábítószer/alkohol vagy mindkettő) és egyedül én vagyok a normális, avagy épp fordítva, én nem vagyok normális (nézőpont kérdése) Mindenesetre nem tudok velük...

Nevelőapám vezetéknevét szeretném felvenni. Ez befolyásolja az örökségemet? Kell édesapám beleegyezése?

Édesanyám a törvényes nevelő szülőm. Újraházasodott,született mégegy gyereke. Nevelőapám vezetéknevét szeretném viselni. Ez miatt az örökségem elveszik? Kell édesapám beleegyezése? Azt lehet úgy hogy édesapám nem tudja? 16L

Hogyan tudnék nevet változtatni?

Röviden: a vezetéknevemet szeretném lecserélni (édesapámmal való viszonyok miatt..:/ ) Szóval a kérdésem az lenne,ha elmúltam 18éves ez lehetséges?Édesapámnak alá kell írni egy papírt hogy lemond rólam? Mivel ugye amíg tanulok fizetnie kell a gyerektartást.Nem kell a...

Az Edina névhez milyen vezetéknév illene szerintetek?

Végre eljött az ideje, hogy megváltoztathatom a vezetéknevemet és kíváncsi vagyok, hogy szerintetek milyen vezetéknevek illenének a keresztnevemhez? :) Valami szépet szeretnék, ami nem átlagos és lehetőleg esztétikus is. :) Várom a javaslataitokat. :)

Vezetéknév változtatás mennyibe kerül?

A családnevemet szeretném megváltoztatni.Érdeklődni szeretnék, hogy esetleg aki mostanában csináltatta, vagy benne van a témában,mennyibe kerülne ez nekem?(Az okmányok amiket feltétlen meg kell újítani a névváltozás...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!