Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések

A kérdés

Én ezt nem bírom tovább, anyám 6 éve elhagyott egy másik férfiért, apámnak pedig fontosabb az új családja. Mit tegyek, hogy minél kevesebb időm menjen el a szomorkodásra?

4 éves voltam, mikor elváltak a szüleim, 3 évvel később anyám összeházasodott egy férfival, aki nem bírt elfogadni engem, így anyám lepasszolt az apámhoz. Akkor apám is újra nős volt (a mostani felesége régen a szeretője volt, mikor még apa anyámmal még házasok voltak). Az új feleségének szintén van egy lánya az előző kapcsolatából, aki egy évvel idősebb nálam. Mikor odaköltöztem, csak nyűg voltam, mert nagyon sokat sírtam, ráadásul mostohám akkor volt terhes. Nagy nehezen sikerült felfognom, hogy anyámnak nem kellek, de azt vettem észre, hogy apám se ragaszkodik hozzám. Egy évben háromszor van családi nyaralás és abból csak az egyikre vittek el, máskor pedig a nagyszülőkhöz passzoltak le. Anyámat csak kéthetente egy pár órára láttam, de azok se voltak valami kellemes együttlétek, mert mindig veszekedéssel zárultak. Ráadásul neki is vannak már új gyerekei, akiket szeret. A mostohatestvérem pedig szörnyen elkényeztetett és valahányszor összekapunk, akkor apám mindig neki ad igazat, a féltestvéremre pedig rá se nézhetek, különben a mostohám egyből kioszt nekem. Mikor a mostohám szülei jöttek látogatóba, megpróbáltak folyton belém kötni, ilyenkor inkább a szobámba mentem, hogy ne lássam őket. Egyedül az apai ági nagyszüleim azok, akik mindig jók hozzám, de a mostohám nem kedveli őket, ezért nagyon ritkán láthattam őket. A szülinapomat mindkét szülőm folyton elfelejti. Az évek során felgyülemlett sérelmek már szinte kínoztak, ezért elmentem a nagyimékhoz, akik 80 km-el odébb laknak. Az érkezésem meglepetésként érte őket, de nagyon örültek nekem, föl is ajánlották, hogy hozzájuk költözzek. Föl is hívták az apámat, aki gondolkodás nélkül beleegyezett, anyámat szintúgy, de e mellé közölte azt is, hogy felejtsem el az anyás hétvégéket, mert ő nem hajlandó órákat utazni. Annak örülök, hogy végre egy olyan környezetbe kerülhetek, ahol végre nem vagyok láb alatt és szeretnek, de az a tény, hogy a szüleim nem szeretnek, nagyon fáj. Emlékszem mikor kicsi voltam és a szüleim is együtt voltak, olyan jó volt, mikor mind a ketten ölelgettek, játszottak velem, mindent megtettek volna értem, de ennek hirtelen vége lett és ma már le se szarnak. Tegnap voltunk a nagyszüleimmel apáméknál, hogy a cuccaimat elvigyem, mikor indultunk vissza, apám el se búcsúzott tőlem. Egész éjszaka sírtam és most is ezen emésztem magam. Föl fogom ezt dolgozni valaha? Attól félek, hogy sose lesz emiatt teljes életem. Egyáltalán van esély arra, hogy a szüleim újra szeretni fognak?

15LKeress kérdéseket hasonló témákban: szülő, nagyszülő, fájdalom, cserbenhagyás, nyűg

 2017. júl. 30. 13:24  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
Próbálj meg a nagyszüleiddel jó viszonyt kialakítani. Egy gyereknek nem az a lényeges, hogy a szülei szeressék, hanem bárki felnőtt, az lehet a nagyszülő is.

A válasz 87%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/13Időpont 2017. júl. 30. 13:45 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"4 éves voltam, mikor elváltak a szüleim..."


"....a mostani felesége régen a szeretője volt, mikor még apa anyámmal még házasok voltak. ..."


"...Emlékszem mikor kicsi voltam és a szüleim is együtt voltak, olyan jó volt, mikor mind a ketten ölelgettek, játszottak velem, mindent megtettek volna értem, de ennek hirtelen vége lett és ma már le se szarnak..."


Szoval apad felre...t kicsi korodban egeszen pontosan 4 eves korod elott....de te hatarozottan emlekszel, hogy mindekozben milyen idilli boldog csaladod volt!


Kerdesedre valszolva: ne toltsd az idod szomorkodassal. Tudom nyariszunet, de annyira gaz mar, hogy nyaron hirtelen minden tini bedepressziozik, es hirtelen neki van a legszarabb elete, es itt sajnaltatja magat nev nelkul. Tartsatok mar meg a nyafogast annak akit erdekel, foleg ilyen kamu sztorikkal. Nem lajkoljak elegen a facebook bejegyzeseiteket? Elmentek a tobbiek nyaralni vagy mi a fene van veletek, hogy eddig mentek, csahogy ratok figyeljenek?!


Hjajjjj....de szar lesz meg nektek kesobb! Majd meglatjatok! ;)A válasz 4%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/13Időpont 2017. júl. 30. 13:48 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Uhh... Hát ez elég szomorú sajnos... A kérdésedre a válaszom idővel valahogy biztosan rá fognak jönni és észre veszik magukat és most te is kamasz vagy és máshogy látod a világot meg ez tényleg nagyok sok sérelem de próbálj meg beletőrődni. Elfogadni és elfelejteni nem fogod de ha mást nem is tehetsz és csak olyanokkal foglalkozz akik szeretnek, a nagyszüleiddel. Ha vannak barátaid vagy akár a nagyiddal is próbálj meg beszégetni az ilyen méypontokról. Remélem sikerülni fog valahogy neked! Bocsánat ha nem tudtam segíteni mert nekem nincs ilyen helyzetem, de leírtam a véleményem. 12/L

A válasz 54%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/13Időpont 2017. júl. 30. 13:48 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Teljesen érthető, hogy nagyon elkeserítő számodra ez az ide-oda rángatás és elárulás. Most végre jobb lesz a nagyszülőknél. Most jön ki rajtad a sok baj, ami az elmúlt években ért, de ezen túl leszel, feldolgozod, és nagyon jó, hogy feltetted a fontos kérdést:

"Mit tegyek, hogy minél kevesebb időm menjen el a szomorkodásra?"

Nyugalom lesz körülötted és lesz lehetőséged, hogy azzal foglalkozz, amit szeretsz. Mit szeretsz? Találj valamilyen kifejezés formát, amit szívvel-lékekkel teszel, és teljes lesz az életed. Írj, rajzolj, fess, zenélj, énekelj járj színjátszóba - lehet többet is kipróbálni, míg megérzed, mi az, amit szeretsz. Jó lenne ha írnál naplót, (ezt napi ritmusban kell) az a téged ért hatásokat segít rendezni, megérteni, feldolgozni.A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/13Időpont 2017. júl. 30. 13:53 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

A nagyszüleimmel a jó kapcsolat meg van, de ők akkor sem a szüleim. Hiába próbálok beletörődni nem megy. Míg én szenvedek, a szüleim az új családjukkal sokkal vígan élik az életüket és semmi megbánás nincs bennük.

# 5/13Időpont 2017. júl. 30. 13:55 Privát üzenet
Ha vannak barátaid menj el veluk h elfelejtsd ezt az egészet....amugy meg ne szonorkodj emiatt mert később az ilyen emberek vissza kapják majd az élettol ;) 14/L

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/13Időpont 2017. júl. 30. 13:57 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Sajnos nem tudlak biztatni semmivel, az ilyen féreg "szülők" sosem fogják észrevenni magukat. Tudom, hogy ezt iszonyúan nehéz feldolgozni, de semmi esetre se könyörögj a szeretetükért, nincs semmi értelme, csak magadat alázod meg vele! Ez nem a te hibád, hanem az ő mocskosságuk, ezt soha ne felejtsd el. Jó, hogy a nagyszüleidhez kerülsz, szeresd őket nagyon és biztos, hogy tőlük sok szeretetet kapsz majd!

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 61%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/13Időpont 2017. júl. 30. 14:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nekem is vannak hasonló érzéseim a családi élettel kapcsolatban. Szerintem kicsit érzékeny típus vagy, de elég okosnak tűnsz. Tudnod kell, hogy a szüleid biztos szeretnek csak valamiért nehéz az életük. Ha ilyen sok párcsere volt, ahogy nálunk is biztos van valami baj az értékítéletükkel. Ne hagyd, hogy téged is felemésszen a cincálódás, inkább gondolj arra, hogy mi az ami tényleg téged érdekel, mi szeretnél lenni, mivel tudod boldoggá tenni magadat, ők mitől lennének boldogok és ne gondolj ilyenekre, hogy el se köszönt tőlem apám, szerintem csak túlzottan beleéled magad, hogy biztos azért van, mert nem foglalkozik veled. Én legalábbis valahogy igy közelítem meg a kapcsolatot a szüleimmel.

A válaszíró 55%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/13Időpont 2017. júl. 30. 14:11 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Ne aggódj,valahogy tedd túl magadat rajta! Vigasztaljon az,hogy lesz idő mikor ők szorulnának rád és akkor szembeköpheted őket! Tudod,a fagyi általában visszanyal,csak ki kell várni!


Szüleidre nem is írok semmit,nem tűrné a nyomdafesték! Ilyen embereknek ad a sors gyereket,aki az életét adná érte,annak meg nincs! Szomorú!A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/13Időpont 2017. júl. 30. 14:35 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Tanulj jól, hogy több lehetőséged legyen felnőve kitörni és megvalósítani önmagad, és amikor már megöregednek és nekik lenne szükségük rád, akkor szard le őket.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 61%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/13Időpont 2017. júl. 30. 17:38 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Mennyire igaz ez? "Minél jobban vágyódsz utána, annál jobban taszítod el. Fordított helyzetben, ha ő vágyódna utánad, te teherként élnéd meg ugyanezt. A másik felet energetikailag elnyomod. "
Tudtok mondani (minél több) olyan animét, amit a nézettség miatt, vagy esetleg egy másik anime miatt félbehagytak?
Most minél több aranyat nyernek az olimpikonok, annál többet fizetnek nekik az adófizetők pénzén? Vagy ezt egy másik kasszából fizetik ki?
Áttudnék-e vhogy iratkozni minél hamarabb egy másik suliba?
Van egy fiu az osztalyomban. Akivel regen jartam. S o most egy masik lannyal kavar. Eleg rossz erzes. Mert en meg mindig szeeretem . Es raadasul ez a fiu tobbszor megbanotott....
Minden férfi önsajnáltató? Szakításkor mindig próbálnak minél jobban beletiporni a másik fél lelkébe?

Kérdések a Családi kapcsolatok rovatbólKérdések az Egyéb kérdések rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!