Mit csináltatok volna a lány helyében?
Adott egy szitu. Anyuka nem örült a látogatásnak, konkrétan a minek jöttetek ide fej, de mikor megszereltük az épp bedöglött mosógépet, már vejével mindjárt jòpofizott. Majd lányát elkezdte baszogatni, mikor merre hova mit csinál ( fura hangsúllyal ). A lány nyugodt hangnemben a következőt mondta:
" - Nem kellene kérdőre vonni,mikor mit csinálok.
- Miért, nem kérdezhetem?
- De igen, csak túl sokat kérdezel és nem biztos, hogy válaszolni akarok.
- Ne kekeckedjél velem! Mert nincs jó kedvem!" ( Fenyegető hangnemben. )
Majd a veje közbeszòlt, hogy elterelje a beszélgetést.
Attól, hogy nyugodt a hangnem, süt a passzív agresszió.
Nem vagyok a helyében, de a nemrég óta kialakult és folyamatos fejlesztés alatt lévő személyiségemmel az ilyen kapcsolatot, ahol ez a fajta elfojtott, érzelemmentes kommunikáció van, már felszámoltam volna a picsába.
Ahol így viselkednek/beszélnek egymással az emberek, ott felesleges tartani a kapcsolatot, mert tényleg csak szeretetlenség van. Én is pont ezért nem tartom anyámmal, sosem bírtuk egymást.
Az anyósommal viszont nagyon jóban vagyok, el sem tudom képzelni, hogy így szóljunk egymáshoz.
Ki a közel 40 éves? Ha a lány, akkor már vénlány. 40 évesen nem lány.
Ha anyuka akkor elég c kategóriás szitu. Jó korán szült, hogy mar veje is van.
Amúgy meg nem kell oda menni, ha nem lát szívesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!