Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyermekelhelyezésnél foglalkoz...

Gyermekelhelyezésnél foglalkoznak azzal, ha a gyerek apja "megvásárolja" a gyereket?

Figyelt kérdés

11 éves gyerekümket szó szerint megvásárolja. Nem csak apró dolgokról beszélünk, apple laptop, telefon, óra, gamer dolgok legok. Hétvégén új konzolt is kapott. Csak mert én elvettem tőle ami itt van nálam.

A fiunk egyre kezelhetetlenebb, velem egyre csúnyábban beszél. Ha bármiért szólok akkor azt mondja apánál jobb, ugy is vele fog élni

Ide nem is fog jönni. Törődjek bele.

máj. 12. 23:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
92%
Nem hiszem, hogy érdekli őket. Amúgy meg ne harcolj mindenáron. Az is jó, ha csak látogatod a gyereket, heti kétszer. Meg minden második hétvége a tiéd.
máj. 12. 23:19
 2/14 anonim ***** válasza:
94%
Nem hinném hogy foglalkoznának vele.
máj. 12. 23:27
 3/14 anonim válasza:
100%

Sajnos 100 % hogy egyszercsak el fog költözni. Készülj rá előre lelkileg, próbáld magadat "edzeni".

Fájni fog.

máj. 12. 23:45
 4/14 anonim válasza:
100%
Ja és SENKI NEM foglalkozik vele. Még a saját ügyvéded sem.
máj. 12. 23:45
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha el is költözik, valószínűleg hamar vissza akar majd menni, ha rájön, hogy ott csak pénzt kap, szeretetet nem (már ha tényleg így van, és amúgy nem törődik vele az apja. Ha még figyel is rá, valószínűleg ott marad).
máj. 13. 06:38
 6/14 anonim válasza:
79%

5. Vagy ottragad évekre akár örökre és "deformálódik", tönkremegy az élete.

Több ilyet ismerek.

máj. 13. 06:52
 7/14 anonim ***** válasza:
84%
Mármint mivel kellene foglalkozniuk? Ő az apja. Neked jogod van bármit venni a gyereknek, meg neki is joga van ehhez.
máj. 13. 06:54
 8/14 anonim ***** válasza:
35%
Kezelhetetlen kölyköt jobb is ha csak látogatsz, minek szenvednél vele nap, mint nap. Csak stresszelnéd magad. Feleslegesen, hiszen látod, hogy nem használ. Kínlódjon vele az apja, remélhetőleg kap egy nagy pofont tőle egyszer a mocskos (beszédű) pofájára.
máj. 13. 08:24
 9/14 anonim ***** válasza:
50%

No ha akkor ott sokkal jobb akkor miért miért nem lakik már most is ott?

Mi tartja vissza? Bajlódjon akkor vele az apja. Ja hogy azt azért gondolom nem akarja mert akkor dolga is lenne a gyerekkel

máj. 13. 08:28
 10/14 anonim ***** válasza:
42%

Szerintem nem vásárolja meg. Kell egy jó minőségű laptop, jó, ha van rajta óra, hogy tudja, hol van, illetve minden 11 évesnek van telefonja is. Gondolom nem a legújabb 600ezres iphone az, egy régebbi használtan tök olcsó.

Konzolban sincs semmi extra, a fiúk nagyrészének van, gamer dolgok alatt mit értesz? Világító billentyűzet?

Szerintem ezek nem extra dolgok, nem tudom elképzelni, hogy több darab félmilliónál drágább dolgot adna neki. 11 éves, nem 5, laptop, telefon, alap, óra jó ha van, nálunk 10 évesen elektromos rollerrel mászkálnak, amin sebességhatár meg gps is van.

Szerintem ez nem extra, ebben a korban kellenek, kortársainak vannak, én csak elektromos rollert nem akarok, mert olyan figyelmetlen, hogy elcsapnák vele. Laptop, 10 évesen, órája 8 évesen, tablete 5 évesen volt, telefonja már a harmadik 11 évesen és 3. Konzolja van. Nincs megvásárolva, kortársai közül utolsóknak lettek ilyen dolgai. Gamer részt nem támogatok, de videójátékozhat kb napi 3 óràt.

Ezek mellett budapesti és országos versenyeken indul több területen és sok barátja van, heti 1000 oldalt olvas és napi 3x játszik kint a játszótéren. Ha valahol vagyunk, semmit sem követel, inkább beszél le a költésről, mivel mindene megvan, nem nagyon tulajdonít ezeknek jelentőséget. Szerintem nem szeret ezek miatt jobban, egyszerűen kellettek, mert a javát szolgálják. Az összes, mert mi/én tudjuk megfelelően használni;)

Fegyelmezésre szuper, mert kütyümentességgel lehet büntetni, de alapvetően le szokta rakni, ha mondjuk kimegy focizni a barátaival, vagy kap/kikölcsönöz egy jó könyvet, szóval azért nem függ. Leckét már 9 évesen paintben kellett rajzolni, meg wordben szerkeszteni.

máj. 13. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!