Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehetne ezt a helyzetet...

Hogyan lehetne ezt a helyzetet kezelni? 30.F

Figyelt kérdés

Előre bocsátom sokan meg fognak vetni ezért a dologért de nem tudok mit csinálni ez az érzésem van belül.

Van egy feleségem és vele együtt egy 5 éves lányunk.

Ugyanakkor a lányommal való foglalkozást nem tudom másképp megfogalmazni magamnak mint egy munkakört, mivel lány olyan szinten nem egyező az érdeklődési körünk, hogy nem tudok erre úgy tekinteni a lányommal való elvégzendő feladataimra legyen az játék, oviba hozás vivés, elvinni őt táncra mintha a főnököm kiadta volna az aznapi teendőimet a munkába, hogy Laci csináld meg ezt ezt és ezt és alig várom, hogy vége legyen a melónak.

Én videójátékoztam, fociztam, motoroztam, autóztam a boxot is nyomtam de azt csak így hobbi szinten pár kesztyűzés meg zsákolás tehát az ilyen dolgok vannak az érdeklődési körömben és igen így nem a legegyszerűbb dolog pónizni, "teázni" meg jégvarázst nézni vele amikor ez az én érdeklődési körömön baromira kívül állt.

Na de és itt jön a de: Van egy gyerekkori barátom akivel tűzön vízen át húztuk egymást mindig ott voltunk egymás mellet, oviban és iskolában is egy osztályban voltunk és még gimiben és azután is rengeteg emlék kötött össze minket na neki fia született és amikor megyek át hozzájuk ami azért jó néhányszor megesett már vele meg olyan lenni, hogy az felér egy második gyerekkorral, nagyon hasonló érdeklődési körrel imádja a focit, fejből mondja a nagy csapatok kereteit nyomja fifát (vagy ma már ea FC) fa karddal kalózosat játszik és már meg is kérdeztem a barátomat, hogy te figyelj már ide ez neked nem olyan vele mintha újraélnéd a gyerekkorodat? És azt mondta, hogy de egy az egyben olyan.

És nyilván vannak nehéz pillanatok de, hogy ő pont emiatt mivel hasonló az érdeklődési körük ezért ő nem feladatként tekint rá.

Hát mondom jó neked.

És nem kéne ezt éreznem de szívesebben vagyok emiatt náluk mint otthon, a barátom fiával élvezetből tudok játszani nem azt várom, hogy mikor lesz vége annak kislányos filmnek, mikor unja már meg a pónizást.

Szeretem a lányom meg nyilván tűzbe tenném érte a kezem ha életveszély lenne de maga a hétköznapokra én nem tudok úgy tekinteni, hogy ez mekkora boldogság és igen van bennem egy bizonyos fokú irigység is a barátom felé, hogy neki sikerült úgy a családalapítás, hogy ő benne újraéli a gyerekkorát.

ma 19:36
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
És a feleséged kikötötte,hogy a kislány csak pónizhat és teázhat ha veled van? Mi akadálya,hogy kitalálj más programot?
ma 21:07
 2/8 anonim ***** válasza:
5 éves gyerek, oda megy ahova te viszed.
ma 21:17
 3/8 anonim ***** válasza:

En ertelek egy reszrol, nekem fiam van es egy masodpercig nem erdekel semmi, ami sport, meg fius tema.

De. Egyreszt leulok vele, kimegyek vele jatszani, mert ha o elvezi, akkor en annak csak orulok. Masreszt meg azert tudunk mindig talalni valamit, foleg hogy mar egyre nagyobb, amit en is szivesebben jatszom vele. Pl akarmilyen tarsas, konyvek nezegetese, rajzolas, kirakozas. Szeretem elvinni uj helyekre, szeretek vele menni mondjuk vonatozni. De ha csak leugrunk a sarki fagyizoba, azt is imadja, en meg orulok, hogy boldog.

Igy kell megtalalni a hetkoznapokban a boldogsagot, nem ugy, hogy elmenekulsz es mas gyerekkel vagy a sajatod helyett.

ma 21:19
 4/8 anonim ***** válasza:
Hát pedig a kislányok imádják az apukájukat. Mutasd meg a lányodnak ki is vagy valójában
ma 21:23
 5/8 anonim ***** válasza:
A lányok is tudnak ám búnyózni, meg focizni
ma 21:24
 6/8 anonim ***** válasza:
74%

Két fiam van,a kisebb 4 éves.

Főz velem, viszem vásárolni, segít teregetni, ültetni, locsolni. Néha még a körmöshöz is elviszem magammal, végig szakérti az egészet. Egyik sem fiús program,na és? Majd horgászik az apjával meg megtanítja vezetni. 4 éves, még mindennek örül ha az anyjával közös programon van, mindegy mi az.

Vond be a hobbidba, vidd el valahova,mutasd meg te mit szeretsz csinálni. Egyből nem lesz fontos az a póni.

ma 21:35
 7/8 anonim ***** válasza:
Nőként bevallom, ha fiam lenne hasonlóan hozzád én se élvezném a tipikus fiús témákat, biztos ezt meghagynám az apjának, viszont kitalálnék olyan elfoglaltságot, amit én is élvezek. Órákig tartó autózgatáshoz nekem se volna türelmem se kedvem, mint neked a pónizáshoz, de akkor mozdulj ki vele, vagy otthon pl. lehet rajzolni, gyurmázni, gyöngyöt is fűzethetsz vele, hogy csináljon nyakláncot anyának.
ma 21:51
 8/8 anonim ***** válasza:

Velem apu rengeteget kirándult, vízimalmot épített, tudod azt a két faágasat, meg építőkockázott.

Fociztunk is, úgyhogy idővel a fiúk is mindig bevettek a csapatba.

Nekem meg fiaim vannak. Sokat olvastam nekik. A kirándulás, biciklizés bármilyen nemű gyerekkel mehet. Szerintem túlgondolod. Merj kezdeményezni!

ma 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Ha a felnőtt gyermek külföldre költözik úgy, hogy amúgy jó a kapcsolata a szülőkkel, akkor hogyan lehet a jövőben “kezelni” a helyzetet, hogy a...

Ijesztő arra gondolni, hogy mennyire drasztikusan lecsökken a fizikailag együtt eltöltött idő a szülőnek a gyermekkel. Ráadásul fiatalabb senki nem lesz.

Apám kiállhatatlan. Hogyan lehetne normálisan kezelni a helyzeteket, hogy ne legyen veszekedés?

Engem iszonyatosan idegesít hogy mindjárt mindenért ordibál, hőbörög. Teljesen értelmetlen dolgokon. Tegnap azon vesztünk össze a kocsiban, hogy látta egy tök idegen nő próbál bemenni a patikába este, zárás után kb. 10 perccel. Elkezdett ordítozni hogy ezt ő nem hiszi...

Az egyik szülőm meglopott, hogyan kellene ezt a helyzetet kezelni?

Külön élek szüleimtől, és minap az egyikőjük meglátogatott. Volt elől pénz hagyva, aminek jó része másnapra eltűnt. A család többi része 100%, hogy nem nyúlt hozzá. Korábban is tűnt már el pénz, amikor ez a családtagom itt volt és így jártunk tegnap is, most...

Hogyan kell kezelni azt a helyzetet, amikor az apa es gyerek egyszerre hisztizik, a nő meg ott van egyedül?

A szituácio: A gyerek az apjával akar játszani, aki nem foglalkozik épp vele, mert rájött a beteges féltékenység és "szivja a vérem."es egyre jobban rápörög a témára vörös fejjel. És nem egy angyali ember, hanem azért nem árt nyugtatni. Közben a gyerek az...

Hogyan kéne kezelni a helyzetet?

Apám hirtelen haragú a családban mindenkit bántott valahogyan, már nagyjából fél éve nem beszélünk vele. Most anyám két szót váltott vele, olyanná vált mint egy szerelmes tinilány, és mindenben az ő pártját fogja megint. Apámat visszataszítónak tartom, az anyámmal...

Maximalista anya és minimalista "én" helyzetet miképpen tudnám kezelni?

Szóval az a helyzet az adódott, hogy idén érettségizem. A lényeg, hogy egyelőre csak szakképzésben szeretnék tovább tanulni és talán majd később megpróbálni az egyetemet. Jelenleg az van, hogy emelt érettségit teszek fizikából, a többiből közepet. Nyilván tanulok...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!