Hogyan kezeljem az öcsém?
12 éves öcsém, mégis nagyon gyerekes, megalázó, bunkó velem. Néha ütöget is, hogy provokáljon, idegesítsen, azt akarja hogy visszaüssek. Én meg eléggé hamar ideges leszek, amivel eléri a célját. Mindig szépen mondom neki hogy fejezze be, de mintha meg se hallaná, ilyenkor persze magasabbra emelem a hangom, meg ilyesmi, de ez se használ. Néha szólok szüleimnek, ami valószínűleg gyerekes, de muszáj mert különben sose hagyná abba.
Ami nagyon megalázó nekem, hogy mikor megyek haza, és ő hamarabb hazaért, direkt bezárja az ajtót és bent hagyja a kulcsot, így nem tudok bemenni. Egy idő után aztán beenged.
Mostanában meg elég sokat kell tanulnom a vizsgámra, mégis bejön a szobámba különböző indokokkal, és hangoskodik. Pedig mindig mondom neki, hogy csak akkor jöhet be ha csöndben marad, ha meg nem tud akkor menjen ki.
Ilyenkor meg szoktam kérdezni tőle, hogy mit ártottam neki amiért nem hagy békén. Egyáltalán nem vesz komolyan, olyanokat mond: az a baj, hogy megszülettem.
Máskor, meg velem akar játszani gépen, vagy filmet nézni, akkor nem annyira bunkó.
És az a baj, hogy néha még el is sírom magam miatta, pedig tudom, hogy nem kéne idegeskednem rajta.
Nagyon tanácstalan vagyok, kérlek segítsetek. 16/L
A szüleidnek kellene megnevelnie, bár ezzel láthatóan elkéstek, ha lesz*rják, hogy rád zárja az ajtót, vagy nincs eszközük tenni ellene.
Lehet, hogy a következő ilyennél elővenném a nagykést a konyhában, azzal mennék be a szobájába és jelezném, hogy legközelebb durva dolgok jönnek. Nyilván nem, de érted.
Egy 12 eves mar nem csecsemo. Szandekosan feszegeti a hatarokat, ha latja hogy ideges lettel tole, meg inkabb.
Mivel 'beszelni' ugyse lehet vele mert teljesen egyertelmuen direkt g.cizik veled , a kovetkezo alkalommal amikor utogetni kezd es nem hagyja abba akkor sem amikor raszolsz, zavarj le neki egy irdatlan maflast. Ne csak legyintgess, kapjon egyetlen pofont, de akkorat hogy voros legyen a feje estig. 'Humanusabb' megoldas teljes lelki nyugalommal felallni, kimenni a konyhaba, hozni egy liter hideg vizet es a legnagyobb lelki nyugalommal nyakononteni vele.
A kizarasrol annyit, hogy el kell tole venni a kulcsot es ha netan hamarabb er haza, majd var az ajtoban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!