Szerintetek kérjem fel tesómékat keresztszülőnek, ha ők nem engem kértek fel annó?
Az ő gyerekük 6 éves, mikor megszületett még nem voltam férjnél, 19 éves voltam, volt barátom, de elég viharos volt, nem is maradtunk együtt. Így ők egy barát-házaspárt kértek fel. Most én nem tudom mi legyen, vannak barátnőim, de egyik sincs férjnél és mind más városban laknak, nem hiszem, hogy túl komolyan vennék a keresztszülőséget, most is ritkán találkozunk. A férjemnek egy barátja van, de ő se hiszem, hogy komolyan venné az ilyesmit. Gondoltam, hogy felkérem tesómékat, de nem ciki, hogy ők annó nem gondoltak rám? Pedig lehettem volna egyedül is a keresztanyja a gyereknek és pl egy barát a keresztapa, de ők házaspárt akartak( igaz, nekem is jobban tetszik ha házaspár a keresztszülő)
Szóval szerintetek?
Miért lenne ciki?
Mindenki azt választ akit akar. Ha te és a férjed a tesódékat szeretnétek, kérjétek fel őket.
On: Miért nem kéred meg csak a tesódat, és a legjobb barátnődet/barátodat? Szerintem ez így nagyon szép lenne!:) Tudod, mit? Sokkal több esély van egy ilyen keresztszülő pár "együtt" maradására, mint ha párt kérsz fel. Nem?:) Gondolj bele, 21 év múlva a kölyök diplomaosztóján így tuti nem egy elvált pár fog fújni egymásra az ünnepségen!
Off: A keresztszülő vállalja, hogy támogatja a gyereket, esetleg a szülei helyett neveli fel (nyilván ez a törvények szerint nem lehetséges), ha azoknak bajuk lesz. És keresztény hitre neveli őket.
Csak azért mondom el ezt, mert egy 19 éves lányt nem fognak ilyesmire megesketni a mai világban. Egyébként igazad van, a barátodat nem kellett volna megkérniük keresztapának, de ha ők párt akartak...
Nem kell, hogy oda-vissza legyenek a keresztszülők.. Nálunk nincs is olyan..
A keresztgyerek szülőjét nálunk ehát sosme kérik fel a saját gyerek keresztszülőjének, és nálunkis csak házaspárt szokát, akik elomban is házasok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!