Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Élesztő-intolerancia esetén...

Élesztő-intolerancia esetén miért tiltják a pékáruk fogyasztását, amikor az élesztőgombák maradéktalanul elpusztulnak a sütés folyamán?

Figyelt kérdés

2014. aug. 31. 10:09
 1/3 anonim ***** válasza:
feltételezhetöen a bomlástermékei is ugyanannyira allergének.
2014. szept. 2. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim válasza:

Azért mert nem pusztulnak el. Tudom, hogy nagy a hőmérséklet és kicsit hihetetlen de egy jó része életben marad.

Gondolj bele láttál már kovászos uborka készítést?

Egy szelet kenyeret tesznek a tetejére és az abból kioldódó élesztő erjeszti. Ott sem nyers kenyeret használnak mégis megerjed az az uborka.


Még egy példa ha nem hinnéd el én kovászos kenyeret sütök teljes kiőrlésű lisztből. Ugye abban nem élesztő van hanem úgy készül, hogy vizet meg egy kis lisztet összekeverek és mindig az előző adag kenyérből beledobok egy kockát.

Pár óra múlva ha beledobtam a liszt már kétszeresére duzzad ez sem lenne lehetséges ha nem élnék túl a gombák.

2014. szept. 17. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

@1 Ez lehetséges, csak nem lehet olvasni róla sehol...mármint arról, hogy az élesztőgombák bomlástermékei okoznák. Így még sehol nem hallottam.

@2 60-75 fokon elpusztulnak az élesztőgombák, ezen nincs vita! Márpedig a kenyér legbelseje is 97-98 fokos(mérd meg maghőmérővel). A kovászmagnak(amit visszateszel a tésztához) semmi köze a kérdésemhez. A kovászos uborkánál tejsavbaktériumokat viszünk a kenyérrel nem pedig élesztőgombát. Gomba-baktérium...nagy különbség. (én is sütök)

2014. szept. 18. 15:04

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!