Történhetett visszafordíthatatlan kognitív képességromlás emiatt, vagy sem?
Pontosan egy héttel ezelőtt ilyenkor elmentünk a barátaimmal kirándulni, majd egyszer élünk alapon a nap végén egy helyi kocsmában elkezdtünk iszogatni.
4-5 óra ottlétünk alatt úgy alakult, hogy irreálisan sok alkoholt ittam, annyit amennyit sosem szoktam. Legalább összesen 2 liter sör, és ugyanennyi bor lecsúszott. Miután ez megtörtént, még valahogyan hazajutottam egyedül a város másik végébe, noha semmire sem emlékszem már ebből.
Fogalmam sincsen, hogyan jutottam be a kapun, de ez is megtörtént. Onnantól teljes képeszakadás, annyira emlékszem, hogy reggel össze volt hányva minden, én meg kb semmit nem tudtam csinálni magammal, csak feküdni.
Azóta mondhatni visszatértek a dolgok a "rendes kerékvágásba" dolgozom, találkozok a barátnőmmel, segítek édesapámnak vásárolni, de azóta olyam üresnek érzem magam. Csak úgy élek, és a koncentrációm is pocsék. Semmihez sincsen igazán kedvem, csak úgy gépiesen csinálom a dolgokat.
Vajon ettől az enyhe alkoholmérgezéstől lehet ez, és elindultam az elbutulás útján? Eléggé félek emiatt.
A dologhoz még annyit írnék, hogy OCD-s, illetve Aspergeres személy vagyok, amely már kb 10 éve diagnosztizálva van. Lehet, hogy ez a 2 probléma tesz rá a szorongásomra, és csak bebeszélem magamnak, hogy butulok?
(Igen, tudom, hogy nagy hülyeséget követtem el az ivással, és megbántam. Remek tanulópénz volt a kultúrált alkohofogyasztásra.)

válasza:

válasza:Vótmá
De amúgy ez csak a post party depression

válasza:Semmi bajod nem lett.
Az azt követő állapotodra meg valószínűleg az a magyarázat, hogy rájöttél arra, hogy az ivás kellemes érzést ad, és nélküle üresebb, sivárabb az élet.

válasza:Dehogyis, ennyitől semmi bajod nem lett!
Elpusztult egy párezer idegsejted, de ennyi akkor is elpusztul, ha jobban bevered a fejedet. Ennyit még mindennemű érzékelhető, vagy mérhetp képességromlás nélkül képes kompenzálni az agy. Sőt, ennek a többszörösét is.
Probléma akkor van, amikor ezt rendszeresen, hetente, vagy akár hetente többször megcsinálja az ember, éveken át.
Amit te érzel, az lélektani jellegű dolog, bűntudatnak híják. Rosszul érzed magad a történtek miatt, szégyenled magad miatta, és ez kihat az általános hangulatodra is. Én is hasonlóan éreztem magam életem első egyetemi bulija után, napokig nem tudtam összeszedni magam, teljesen le voltam sokkolva, hogy "uramisten, mit csináltam?" Aztán egy hét után túltettem magam rajta. Az asperger és az OCD pedig képes nagyon felerősíteni a negatív érzéseket és az aggodalmat.
Egyszer meg szinte mindenki átesik egy nagyobb berúgáson, mielőtt megtanulja kontrollálni magát, és kitapasztalni, hogy mi az, amit még szabad, és mi az, ami már gondot okoz.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Mi előtt belemennék leszögezném: semmi köze a politikához amit akarok kérdezni a munkavállalás kapcsán lenne egy kérdésem. 20 éves fiú vagyok mostani tanévben fogok érettségizni, Elmentem a toborzói irodába tartalékosnak Mivel nekem volt egy bajom ami miatt...
Tehát nem tudom ki vagyok. Vannak helyzetek amikor magabiztosan kommunikálok, más helyzetben totál gátlásos vagyok. Van amikor gyorsan vág az agyam és a memóriám, máskor úgy le vagyok blokkolva , hogy semmi sem jut eszembe és mások azt hiszik hülye vagyok. Ez...
Sziasztok. 4 éve félre kezeltek és másfél hónapra rátettek napi 2* 0,5 mg os xanax ra ezután jelentkeztek a tüneteim ami nagy vonalakban a kognitiv funkciók romlását jelenti, abbahagytam, de a tünetek maradtak, azóta is nagyon belassult a gondolkodásom, a...
Annyira tompának és "butának" éreztem magam mostanság. A TSH-m 9-es lett, gyulladt. Okozhatja ez az eltompulást?
Nem érdekelnek a mellékhatások,meg az ijeszgetés,ha nem tudsz érdemi választ adni a kérdésemre akkor lapozz tovább. 17/F
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!