Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért dagad be a lábam a nagy...

Miért dagad be a lábam a nagy melegben?

Figyelt kérdés

Ha sok cukrosat (pl. nemcsak egy tábla csoki hanem szülinap, több torta csoki stb) eszem vagy nagyon sok sósat és baromi meleg van, akkor bedagad a lábam.


Pl. télen sosem szokott bedagadni hiába eszem sokat 1-2 nap karácsonykor sosem

meg ha pl. gyümit zöldséget eszek nyáron, nem sok sósat/cukrosat, akkor sem dagad be


tudom, hogy a cukor és a só vizet köt meg a testben... demiért dagadnak be a lábaim: a bokám nagyon és a vádlimon is érzem, néha a combomon!

anyum elszörnyülködött nyáron, mikor nyaralásból hazajöttem (kb 4-5 napig nagyon sokat ettem :D és nem gyümit vagy zöldséget) mert olyan volt a bokám/vádlim mint egy terhes nőé, rögtön el akart cipelni orvoshoz, aztán mondtam hogy lemegy magától a víz csak keveset kell ennem pár napig... tényleg megijedt anyum, pedig nem az a "ráncigáljuk-el-a-gyereket-egy-köhögéssel" anyatípus... azt mondta úgy nézek ki mint egy terhes nő...


ez miért lehet?


2013. jún. 18. 22:27
 1/5 A kérdező kommentje:
ui.: vékony típus vagyok, 168 cm/48 vagy 50 kg
2013. jún. 18. 22:27
 2/5 A kérdező kommentje:
ja és 20 éves leszek.
2013. jún. 18. 22:28
 3/5 anonim ***** válasza:
A melegtől megnagyobbodnak valahogy a dolgok, nem tudom jobban megfogalmazni de a padlószőnyegünk is behullámosodott a melegtől. Az én lábam is megdagad kicsit, de nem durván.
2013. jún. 18. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
A melegben kitágulnak az erek, hogy tudjál hőt leadni. Több vér kerül le ilyenkor a lábadba, mint télen, viszont áramlani vissza nem tud olyan gyorsan, hogy ezt kompenzálja. Pangani fog a vér, torlódik, megnő a nyomás. Mivel megnő a nyomás, a víz ki fog lépni az erekből a szövetek közé, és megduzzad a lábad. Ha alszol, fekszel, rendeződik a dolog, mert eloszlik jobban a vér, a víz visszalép. Ha futsz, sportolsz, akkor nő a vérkeringés gyorsasága, csökken a nyomás, a pangás, szintén el fog tűnni a víz.
2013. jún. 18. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:
A sós/cukros étel felszívódásától megnő az ozmózisnyomás az ereidben, ami préseli ki a szövetnedvet, viszont szintén magasabb ozmózisnyomásnál a kapillárisaid vénás szakaszán kevesebb folyadék áramlik vissza, ami miatt megdagad a lábad. Semmi gond nincs, csak ilyenkor nem muszáj sok sós/cukrosat enni.
2013. jún. 18. 23:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!