Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mitől alakulhat ki gyomorfekél...

Mitől alakulhat ki gyomorfekély illetve gyomorsüllyedés?

Figyelt kérdés
Mik a tünetei és kb hány éves kortól jellemzőek inkább?
2010. jan. 4. 17:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Bármilyen hihetetlen is, a gyomorfekélyt területvita okozza, amely elől nem tudsz /tudtál/ kitérni és ez a konfliktus "megfeküdte a gyomrodat". Próbálj visszaemlékezni, mi volt a kiváltó ok, dolgozd fel magadban a konfliktust és meg fogsz gyógyulni. Ne aggódj, kezdj hozzá!!!
2010. jan. 4. 17:54
 2/5 anonim ***** válasza:
elöbbi stressztől,utóbbi asszem a nem evéstől. Többit nem tudom :)
2010. jan. 4. 17:55
 3/5 anonim ***** válasza:
Gyomorfekélyt okozhat számtalan gyógyszer, helicobacter nevű baktérium (ez nagy százalékban, és nincs korhoz kötve) stressz, savtúltengés. Tünet: fájdalom a gyomortájékon, ami általában evés után szűnik, savas felböfögés. Süllyedésről nem tudom mitől van.
2010. jan. 4. 18:01
 4/5 anonim válasza:
A gyomorfekély a sok stresz és idegességtől is kialakul. A nem megfelelő étrend is okozhatja. Nállunk a gyermekem 21 évesen kapta el de gyógyszerrel elmult. A páromnál idős korban vették észre, ő évek óta gyógyszert szed.A tünetek gyomor száj fájdalom(görcsös), gyomorégés.
2010. jan. 4. 18:02
 5/5 Tommio válasza:

Üdvözlet!

A gyomorfekélyt a gyomorban megtelepedő Helicobacter pylori túlzott elszaporodása okozza. Ez egy extrém-savtűrő faj.

Ha van a családban olyan ember, aki gyomorfekélyes (volt), akkor nagyon valószínűen az már átfertőzi (átfertőzte) az egész családot....

A stressz csak akkor befolyásoló tényező, ha az a táplálkozási szokásokra is kihat.

Nagyobb befolyásoló erő az alkohol, és főként a túlzott alkohol használat, amelytől magától is bevérzéses lesz a gyomor (és a felső gasztrális út).

A gyomorsüllyedés általában sportolók betegsége, akik közvetlenül a megterhelő sporttevékenység előtt esznek.

Jellemző sportok az alábbiak: futással kapcsolatos sportok, ugrósportok, lovassportok....

2012. aug. 10. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Mi lehet a bajom? Epekő, esetleg gyomorfekély?

2 napja baromira gorcsolok,tegnap egesz nap epet hanyta,estere hoemelkedesem is lett,es jelenleg is van!2nap alatt rengeteg gyogyszert probaltam (nospa,quamatel,algopirin,magnezium tabletta) de egyik sem hasznalt!:( csak fekve birok lenni,ha felallok brutalis gorcs...

A gyomorfekély nyomásra fáj?

Már nem tudom elképzelni mi bajom van, orvosnál voltam, azt mondta szedjek nyugtatót. Mert hogy mondtam neki hogy mostanság sokat idegeskedek, össze vissza eszem, és hogy az epém, vagy a májam, vagy nem tudom mi. Ez volt múlt héten, de még mindig fáj, ha megnyomom az...

A gyomorfekély fájdalmait hogyan lehet enyhíteni?

Gyomorvédőt szedek, de iszonyat fáj a gyomorszájam. Tavaly nyáron ugyanez volt. Elegem van! Mit tegyek?

Segítséget kérek, hogy mi lehet ez?

Minden este nagyon fáj a gyomorszájam, ami kb 1 óra múlva elmúlik. Annyira félek, hogy gyomorfekély. Vagy akkor tovább tartana a fájdalom? Bevallom rettentően stresszelős, agyalós vagyok.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!