Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mitől sebes és viszket a fenekem?

Mitől sebes és viszket a fenekem?

Figyelt kérdés
Eleg kellemetlen errol beszelni de ugyerzem muszaly. Mar regota fennall de eddig nem foglalkoztam vele. Nem is tudom hogy mondjam. Nem a végbél nyilasom viszket hanem a farok csontomtol ugye ahol kezdodik a fenekem vagasa onnantol vegig a vegbelnyilasomig nagyon viszket es mar most annyira kivakartam hogy nagyon piros es faj a bor valamennyi retege pedig mar lejott rolla. Ma vettem sudocremet. Bekentem reggel mielott indultam munkaba. Egy kicsit jobb de meg minsig viszket. Mar tangat sem hordok mert felek az a baj. Szerintetek mi lehet ez?
2017. nov. 6. 14:09
 1/7 anonim ***** válasza:

Talán nem szellőzik rendesen a fehérneműd és attól alakult ki. Általában pattanások szoktak ilyenkor jelentkezni. De az is lehet, hogy kidörzsölted valamivel. És a felsőruházatod is túl szoros.

És mivel nem foglalkoztál vele, lehet, hogy valami fertőzés is kialakult.

Sudocremet nem ismerem, de ha az a Bepanthen, Neogranormonhoz hasonló fertőtlenítő, hámosító, akkor jó lehet.

Kend minden nap. Ha nem javul, akkor menj el bőrgyógyászhoz.

2017. nov. 6. 14:17
 2/7 A kérdező kommentje:

Pedig már most ejszaka is direkt fehernemu nelkul alszom.

De ugye akkor ne gondoljak komolyabb gondra?

2017. nov. 6. 14:18
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem hangzik olyan komolynak.

De ha nem múlik el, akkor menj orvoshoz mindenképpen, hogy nehogy komoly fertőzés legyen belőle.

Ja, és semmiképp se vakard!

2017. nov. 6. 14:20
 4/7 A kérdező kommentje:

Probalom nem vakarni csak sajnos elegge viszket es nehez kibirni :(

Az a baj mikor nem foglalkoztam vele akkor csak egy kis helyen eszleltem ezt. De mar most teljesen a csontig ilyen borhianyos piros a felulet.

2017. nov. 6. 14:25
 5/7 anonim ***** válasza:

Tényleg ne vakard, mert így nem fog tudni begyógyulni.

És kend mindig.

2017. nov. 6. 14:26
 6/7 A kérdező kommentje:
Sajnos a munkahelyemre nem hoztam el a kenocsot de este ha hazaerek furdes utan mindenkeppen bekenem. Szerintetek mennyi ido mulva gyogyul be?
2017. nov. 6. 14:28
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ha pár nap múlva nem javul menj dokihoz. Persze ahhoz folyamatosan kellene kenni. Ha nagyon sebes szerintem egy hetet adni kell neki. De közben javulni fog egyre jobban. Nem hinném, hogy komoly lenne, lehet száraz a bőröd és szoros a ruhád a tanga meg kidörzsölte. Neogranormon, Bepanthen, Sudocrem, pamut fehérnemű (nem tanga) segít majd. És wc-zésnél óvatosan töröld és kend be utána. Fürdésnél ne mosogasd nagyon tusfürdővel, inkább mosdó krémmel (Naturland pl. 500 ft patikába) az nem irritálja.
2017. nov. 7. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!