Szárított csipkebogyó?
Figyelt kérdés
Szoktam áztatással készíteni csipkebogyó teát, a bogyót a gyógyszertárban szoktam venni. Most gyógynövényboltban sikerült csak kapnom, viszont ezek a szárított csipkebogyók nincsenek összetörve, hanem egyben vannak. Ha nem töröm szét, akkor is ki tud ázni rendesen?2013. márc. 14. 14:33
1/4 anonim válasza:
mindenképp intenzívebb ízt ad, ha összetöröd. egyébként meg ha teheted, szedj inkább élő bokorról! Arra figyelj, hogy ne út és szántóföld mellett legyen!
2/4 A kérdező kommentje:
A C-vitamin tartalma úgy is ki tud teljes egészében ázni, ha egyben tettem bele a vízbe?
2013. márc. 14. 14:42
3/4 A kérdező kommentje:
Úgy tudom, hogy ilyenkor már nincs értelme, csak akkor, ha el akarom ültetni.
2013. márc. 14. 14:44
4/4 Salx Narval 

válasza:

válasza:Igen, így is kiázik, de legalább egy éjszakán át áztatni kell langyos vízben. Forrázva, főzve, veszít az értékéből. Ha nem akarsz várni, vágd ketté. Valóban jobb a frissen szedett, de a szárított is tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
A csipkebogyó filterteának honnan van magas c-vitamintartalma?
A csipkebogyóé magas, ezt tudom, de azt is tudom, hogy magas hőmérsékleten elvész a c-vitamintartalom nagy része. Márpedig, ha egy filter leforrázok, akkor szerintem az elvész...
Miért van az hogy 16 évesen nincs mellem?
16 éves vagyok,most van egy barátom,akit végre szeretek.De nincs mellem,és ez gáz és rettenetese zavar.
Például:a citromfű, borsmenta, hibiszkusz, aranyvesszőfű, csipkebogyó, édesköménymag, gyermekláncfűgyökér, nyírfalevél hol szerezhető be?
Ezekből szeretnék teát csinálni,de fogalmam sincs ezeket hol lehet kapni,tudja esetleg valaki?A másik kérdésem az lenne,hogy mondjuk egy teánál nem baj ha 1-2összetevő ki van hagyva,ugye?
Megfáztam? Nem örülök neki. Melyik a legjobb, cickafarkfű, kamilla, csipkebogyó tea?
fázom, gyorsan kiszárad a torkom, gondolom holnap már fájni fog. És nagyon fáradékony vagyok.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!