Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A koronavírus ellenáll a...

A koronavírus ellenáll a mikrohullámnak?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy furcsa a kérdés, de mi a véleményetek, tesztelték ezt már valahol?
2020. márc. 9. 16:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%
Ha nem, akkor beülsz a mikróba?? Vagy mire lehetne használni?
2020. márc. 9. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Miért? Be akarsz ülni a mikróba?
2020. márc. 9. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Például, ha egy koronavírussal fertőzött ételt beteszel a mikróba, akkor.
2020. márc. 9. 16:53
 4/11 anonim ***** válasza:
80%
Mivel tárgyakon (jelen esetben a kaja is annak számít) nem tud megélni, gazdatest kell neki, így mikrózás nélkül is elpusztul, még úgyis, hogy valójában sosem élt
2020. márc. 9. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
Ja, én is mikorhullámokkal veszem körül magam a BKK járművein utazva!
2020. márc. 9. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
Elmész vásárolni például, veszel húst és a hentes, aki fertőzött, rátüsszög. Azt hazaviszed, megfőződ, de marad másnapra is és azt megmikrózód és úgy eszed.
2020. márc. 9. 17:08
 7/11 anonim ***** válasza:

A mikrohullám még mindig jobb, mint a paranoia.

Nálad az utóbbi a helyzet.

2020. márc. 9. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
90%
Ha a főzéssel nem pusztultak el a vírusok akkor nem sok értelme van másnap mikrózni, már úgyis ettél belőle. 😂
2020. márc. 9. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
93%

A legtöbb vírus csak egy bonyolultabb fehérjemolekula. A fehérjék pedig kicsapódnak magas hőmérsékleten, ezért működő immunreakció és egyben veszélyes a tartósan magas láz, például. Ha megfőzöd az ételt, akkor ott vége van.


Az elektromágneses sugárzások között az ultraibolyától felfele találhatóak az ionizáló sugárzások, amik tönkreteszik a vírus örökítőanyagát. A többi sugárzásnak nincs különösebb élettani hatása, csak energiát közvetít (tehát éget, ahogy a mikró is).

2020. márc. 9. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
46%

#9-es mondja jól. A mikrohullám főleg hőhatást kelt a vízmolekulákon hatva. Ehhez viszont magasabb hőmérséklet kell. Általában 40 fok felett már szerintem szétesik a lipidburok és fehérjeszerkezet. (Ezért is szar a 40 fok feletti láz, mert a saját fehérjéid is kezdenek becsavarodni) A lipidburok 42%-os alkoholtól szétesik, 30 sec alatt.


Egyébként felületeken a sima SARS 5-9 napig is aktív maradt, persze ebből nem következik hogy a csomagok fertőznek, a partikulaszám miatt. Kizárni nem lehet, ezért a CDC is javasolta hogy főzzetek meg minden ételt, és a csomagolásokat alkohollal, ha az nincs hipoval érdemes átmosni (persze ne menjen a kajába, ha hipo)


Mivel a vírusok nem szaporodnak kint, ezért ha egyszer kifőzted akkor már nem szaporodik el rajta újra.

2020. márc. 9. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!