Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Glicin?! Hogyan használjátok...

Glicin?! Hogyan használjátok a glicint, ha ételbe akarjátok tenni? Miben oldódik fel? Csak vízben?

Figyelt kérdés

Nem limonádé készítés érdekel, hanem egyéb.

Aki szokott a glicinnel sütni, főzni, kérem, írjon tapasztalatot!



2023. okt. 15. 13:19
 1/6 anonim ***** válasza:

Kipróbáltam már a glicint.

Kissé kesernyés mellékíze van. Édesítésre inkább az egyébként fanyar ízű dolgokhoz használható.


Ami nálam egyedül bejött, az a gyümölcsféleségek nyers lekvárjának a részbeni édesítéséra működött.


Azért részben, mert nagyon fanyar-keserű a mellékíze, ami a gyümölcsökkel harmonizál.


Pl. fanyar jellegű gyümölccsel töltött süti töltelékébe tudom leginkább elképzelni.


Szerintem egyszer érdemes kipróbálni. Az ilyen kicsit v. nagyon furcsa mellékízű édesítőknél van aki tudja használni a stiviát.

Szerintem meg elviselhetetlen a mellékíze, ráadásul az édes íz is természetellenesen idegenül édes mert nem adja vissza azt az édeset, ami jóleső édes ízt adna, bár túl édes is.


A glicin szintén furcsa ízű, de kevéssbé édes. Kávéba pl nem jött be a glicin a keserű íxe miatt.


Mivel az íz érzékelés, az édesnek elfogadott íz tolarenciája egyénileg eltérő lehet, ezért a legjobb tapasztalati úton megkóstolni, aztán el tudjuk dönteni, egyéni ízlésünk szerint édesít-e eléggé vagy ehetetlenül fanyarrá keserűvé teszi a mi ízlésünk szerint a készíteni szánt élelmiszert.

2023. okt. 16. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

...ja, hogy miben oldódik...

Vízben és etanolban, vagyis iható alkoholban..


Itt egy részletes infó róla..:

[link]

2023. okt. 16. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Ajjaj, véletlenül a glicerin-t linkeltem ide, bocsánat.


Mindjárt nézem, már tényleg a glicin-t!

2023. okt. 16. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Ide teszem a kereső oldalon a találatokat, így egyszerűbb kiegészíteni a leírt tapasztalatomat.


[link]

2023. okt. 16. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Érdekes, nekem is az a benyomásom, hogy kicsit furcsa íze van, de 3 emberrel beszélgettem erről és ők nem tapasztalták ezt.


Írtad, hogy neked gyümölcsökkel jött be, nekem pont nem.


Esetleg limonádéba, de nagyon sok kell bele, nem?


Te szoktad használni a glicint?


Mostanában én joghurttortába tettem, abban jó volt.


Kelt tésztát sajnos nem ehetek.

2023. nov. 2. 21:23
 6/6 A kérdező kommentje:
Akkor mascarponéban vagy tejszínben nem oldódna fel? És tejben? Mascarponéban hogyan lehetne feloldani?
2023. nov. 2. 22:08

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!