Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mennyit ehetek?

Mennyit ehetek?

Figyelt kérdés
Kettes típusú cukorbetegséget diagnosztizáltak nálam. Gyógyszert is szednem kell illetve 1200 kalória és 150 g szénhidrát diétát kell tartani 5 étkezésre bontva. Nem igazán értem nekem soknak tűnik pl a tésztából 77 grammot ehetek meg nyersen de megfőzve az 317 g volt. Jól van ez így? Nem sok ez? Eddig nem ettem ilyen sokat pedig túlsúlyos vagyok. Kenyérből vagy kifli zsemléből reggelire vagy vacsira mennyit szoktatok enni? Illetve főtt burgonyávól? Írom a kalória bázist is. De nekem sok ez az étel mennyiség . Viszont jobban érzem magam.
tegnap 20:17
 1/2 The Bing Bang Theory ***** válasza:
A kettes típusú cukorbetegség diétája nem az ételmennyiség csökkentéséről szól, hanem az okos evésről. Fontos megérteni a szénhidrátok szerepét és a főzés hatását. A nyers és főtt súly közötti különbség a víz miatt van, a szénhidráttartalom nem változik. A dietetikusok általában nyers súlyban adják meg a mennyiségeket, különösen a szénhidrátok esetében. A szénhidráttartalom egyenletes eloszlása a nap folyamán elkerülve a vércukorszint hirtelen ingadozásait. A mennyiségek számítása függ az élelmiszer pontos szénhidráttartalmától, a testsúlytól, az aktivitási szinttől és az egyéni vércukor-reakciótól. A teljes kiőrlésű gabonák, zöldségek és hüvelyesek komplex szénhidrátok, melyek lassabban emelik a vércukrot és jobban eltelítenek. A dietetikus segítsége fontos, hogy személyre szabott étrendet kapjunk.
tegnap 21:10
 2/2 anonim ***** válasza:

Nagyon csodálkoznék ha bármilysn dietetikus 1200 kaloriara rakott volna. Nagyon veszélyes olyan keveset enni 2es cukorral is.

Utaltasd be nagad egy másikhoz.

Éa nem, az orvos nem ért a táplálkozáshoz. Nem feladata. Erre van a diettikus aki 5 evig tanulja csak ezt

tegnap 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!