Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Cukorbeteg ehet ananászt,...

Cukorbeteg ehet ananászt, alacsony a kalória és szénhidrát tartalma, viszont nem sok benne a cukor?

Figyelt kérdés

2013. nov. 17. 19:33
 1/5 anonim ***** válasza:
De igen, 9,26 g cukor van 100 grammban. Az elfogyasztható mennyiség attól függ, hogy mennyi szénhidrátot ehet egy nap, hányszor eszik az illető, és milyen a szénhidrát mennyiség eloszlása.
2013. nov. 17. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Azért ehet mondjuk 300 gramm ananászt egy nap? Nem tudom mennyi cukrot ehet egy cukorbeteg, szénhidrát meg glikémiás index alapján ehet, de azt, hogy mennyi cukrot lehet enni, nem tudom, meg azt sem, hogy mennyire ártalmas az ananászban lévő cukor.
2013. nov. 19. 15:07
 3/5 anonim ***** válasza:

Az én úgy szoktam ellenőrizni, hogy a nem ismert csak saccolt szénhidrát tartalmú élelmiszerből csak annyit eszek, ami biztos nem viheti fel durván a cukrot.

Aztán pontosan 2 óra elteltével megmérem az értéket.


Ha még kicsit kevés is, akkor legközelebb megint megcsinálom a tesztet és megint 2 óra elteltével megmérem a cukrot.


Ami lényeges, hogy ismerni kell, hogy ismerd a saját általános vércukor szintedet. Azt étkezés után legalább 3 órával érdemes megmérni, na meg éhgyomorra reggel ébredés után (én úgy szoktam, hogy ébredés után 1 órával, hogy normalizálódjon az éjszakai, ami általában kicsit magasabb), de tudni kell az ébredéskorit is mert az is fontos.


Eleinte egy ilyen mérés sorozat jóval több mérő csíkot igényel. Aztán ha tudod már, hogy mikor mennyi szokott lenni és két óra alatt mennyire csökken, akkor azt is jobban fogod tudni kontrollálni, hogy miből mennyit ehetsz. Az étkezések után 2 órával elvégzett mérésekből megismerheted mire hogy reagál a szervezeted.

Ha azután a tapasztalatod alapján étkezel, akkor nem lehet baj.


Később már ritkábban kell időnként ellenőrizni 2 órával az étkezés utáni értéket.


Ami alap, hogy az étkezés után 2 órával mért

értéknek 7,8 alatt kell lennie. A következő órában még nagyon sokat esik tovább úgyis.


Étkezés után kb 45 perc-1 óra után mért érték nem lehet magasabb 11.9-nél (terhelt max).


Az étkezések között legalább minimum 2 óra (ha még belefér akkor két-három óra) szünetet kell tartani.

Ennyi idő alatt lebomlik az előző étkezés szénhidrát tartalma.


Ilyenkor lehet enni pl mogyorót napraforgó magot, sajtot (nem sajt krémet mert az cukros is lehet) vagy pl gombát tojással összesütve, de kenyáér nélkül. Szóval éhezni nem kell akkor sem.


A kevert dolgokkal, félkész kész ételekkel vigyázni kell mert már én is a saját káromon jöttem rá, hogy pl egyes kolbászfélék is durván felvittél a cukor szintemet. Sőt volt amelyik sajtkrém konzervre rá is írták, cukrot tartalmaz!

2014. febr. 11. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

"9,26 g cukor van 100 grammban"


Persze az se mindegy, hogy répacukorról beszélünk vagy gyümölcs cukorról. A diabetikus nápolyiban pl 10 dekában 10.4 gramm a cukor.


Ezeket ott hon is lehet tesztelni, hogy mennyire viszik fel a cukrot, pontosabban a fogyasztásuk után 2 óra elteltével mennyire csöken le az értéke.

Hivatalosan a 2 órás méréssel ha alatta maradunk a 7.8 értéknek, akkor még nem okoz károsodást.


Persze ez nem azt jelenti, hogy mindig ki kell hegyezni erre a szintre. Én azt mondom, hogy legalább 7.0 alatt legyen,. az már tényleg jó.


A koleszterin csökkentésére én lenmag olajat használok. Ez főleg kicsit sportos életmód mellet csökkenti a vércukor szintet is. Viszont a retinopátiás problémákat nagyon jól csökkenti (amíg még nem fajul el "proliferatív" állapotba.

[link]


érdemes végig olvasni. Már fél éve szedem és tényleg úgy látom, hogy jó hatású.

2014. febr. 11. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

kiegészítés/javítás


"A diabetikus nápolyiban pl 10 dekában 10.4 gramm a -gyümölcs- cukor."


Ez a lényeges, hogy abból többet ehetünk valamivel mert más a felszívódása. Persze meg kell ismerni a saját szervezetünket a méregetéssel és ha már tudjuk mire hogy reagál, akkor nem nagyon érhet meglepetés.


Ezeket a méréseket azért érdemes megismételni időnként, mert a szervezet másképp reagál nyáron amikor többet mozog az ember és másképp télen, amikor egy kis szelet teljes kiőrlésű rozs kenyér szénhidrát tartalma is elég egy étkezéskor 11.8% szénhidrát felirattal, mert kettőtől már felmegy 8 -ra a vércukor értéke.


Ez a kenyér amiről beszélek a "Jókenyér" nevő cég "wellness" feliratú terméke.


A sima rozs kenyerüknek már 15% fölött van! a tasakon feltüntetett adatok szerint.

2014. febr. 11. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!