Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hogy is van ez a dolog a...

Hogy is van ez a dolog a cukorbetegséggel és a szénhidrátokkal kapcsolatosan?

Figyelt kérdés

Fel van tüntetve az ételek csomagolásán, hogy szénhidrát teszem azt 50 százalék, ebből cukor 20 százalék.

Az érdekelne, hogy a maradék 30 százalékot is cukorrá alakítja a szervezet, csak lassabban, vagy annak csak egy részéből lesz cukor? Esetleg függ a szénhidrát típusától, hogy mennyi részéből gyárt cukrot a testünk?


2018. jan. 26. 00:25
 1/4 anonim ***** válasza:

Függ a szénhidrát típusától. Úgy tudom, az európai csomagolásokon le van vonva az élelmi rost (Amerikában nem), viszont a cukoralkoholok (nyírfacukor, eritrit) nem hasznosuló része nem, pedig mivel nem hasznosul, az sem számít. Persze ez a cukorban nincs benne, csak a szénhidrátban, így csak a csomagolás alapján nem tudhatod, mi a helyzet, ha jól gondolkodom...

De a legtöbb ételben nincs cukoralkohol, azokkal könnyebb.

2018. jan. 26. 00:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Minél iparibb természettől idegen termék pl finomított átalakított élelmek azok a hasnyált megterhelik . Ezek nem szerves élelmek nem tartalmaznak enzimeket vitaminokat ellenben a nyers vagy természetes dolgokkal . Modern élet ontja a mérget(aszpartam és az ízfokozó ideg és sejtméreg) , sok E számos vegyszer , szénsav műcukor stb árt . Érdemes sok mézet , vizet, melasz ,rozs , barna rizs, köles , teljes kiőrlésű dolgok használnak .
2018. jan. 26. 00:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

Ha már az ízfokozókról ejtettél szót, nem rég olvastam erről egy totálisan átfogó írást....

Nátrium glutamátról volt szó.

Felsorolt egy rakás dolgot amiben alapesetben is van NG. Ilyen az anyatej !!! Abban 10x annyi van, mint amit az ételeinkbe utólag tesznek. Elgondolkodtató. Aztán említették még az "egészséges" paradicsomot és a sajtokat. Főleg a sajtokban van sok.

Megy ezzel kapcsolatban a pro és kontra, de amit az írás is említett, hogy nem maga az NG a probléma, hanem a dózis mértéke és egy nagyon frappáns példával állt elő.

Mindenki sátánt kiált amikor a sófogyasztásról esik szó, hogy mennyi betegség forrása. Viszont próbálj meg nélküle élni. Ha totálisan kitörlőd a sót az életedből akkor halott vagy. A só az életről és a halálról dönt. Csak a dózis a dönti el, hogy melyik csoportba tartozol. Ezt az összefüggést nem tudnád elképzelni a Nátrium Glutamáttal ? Miért ne lehetne ??

2018. jan. 26. 01:07
 4/4 anonim ***** válasza:
Késztermékekben a cukorbetegeknek a teljes vagy legalább 80%-nyi szénhidráttal kell számolniuk a feltüntetett értékekből. Én úgy tudom nincs belőle levonva a rost. Mivel nem tüntetik fel, hogy abból a szénhidrátból mennyi a gyors és lassú felszívódású így elég nehéz ezeket számontartani. Persze kivétel a cukor, azt külön írják, illetve diétás termékeken megnézhetitek, hogy írják külön a cukoralkoholtartalmat “ebből poliolok” néven. Pl. egy hozzáadott cukormentes wawel csoki 100 g / 53 g ch / ebből poliol: 39 g. A többi természetesen előforduló cukor.
2018. jan. 26. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!