Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Eperkrémleves habosítása?

Eperkrémleves habosítása?

Figyelt kérdés

Sziasztok!


Elérkezett az eperszezon és engem is elkapott az epres finomságok készítésének heve. Nemrég voltam egy étteremben, ahol volt szerencsém eperkrémlevest rendelni, ami nagyon megfogott: finom, habos volt a leves felszíne, egyébként pedig finom, lágyan krémes.


Ezt szeretném újraalkotni itthon is, viszont olyan összetevőket használva 1-2 dolog helyett, mint: édesítőszer, növényi tej. A kérdésem leginkább az lenne, hogy a növényi tejet hogyan lehet krémes állagúvá változtatni egy ilyen „speciálisabb” krémleveshez? Esetleg külön felverni habosra a tejet?


Válaszokat előre is köszi!!



2021. jún. 7. 21:46
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Jaj és egy kis kiegészítés: a habosságot is nagyon szeretném elérni a leves felszínén, az nagy vágyam :D
2021. jún. 7. 21:47
 2/11 anonim ***** válasza:
Ahhoz 30%-os rendes tejszín kell. Zsírtartalom nélkül se krémes se habos állagot nem tudsz előállítani.
2021. jún. 7. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Növényi alapú Hulala tejszínrs gondoltam, az nem tudom, mennyire megfelelő ahhoz az állaghoz 😄
2021. jún. 7. 21:58
 4/11 anonim ***** válasza:
Fújjj... ne használd a guargumis hulalát...
2021. jún. 7. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Más javaslatokat is szívesen fogadom ezügyben, ha a Hulalát nem javasoljátok 😊
2021. jún. 7. 22:08
 6/11 anonim ***** válasza:
De miért nem jó a tejszín??
2021. jún. 7. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Mert már 2 éve súlymegtartáson vagyok, amihez hozzátartozik, hogy igyekszem elkerülni a laktóz, glutén és cukortartalmú dolgokat, amennyire csak tudom. Első sorban megpróbálom kicserélni az alapanyagokat, ha lehetséges. Természetesen, ha úgy sehogy sem tudom elkészíteni úgy az adott ételt, akkor használom az eredeti receptben leírt alapanyagokat, először viszont utánanézek az alternatíváknak
2021. jún. 7. 23:04
 8/11 anonim ***** válasza:
Inkább kevesebbet, de minőséget eszem. Valódi hozzávalókból.
2021. jún. 7. 23:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

#7: Ha orvosilag nem indokolt, és vegán se vagy, én nem zárkóznék el a tejszíntől. Gondolom, nem minden nap készítenéd. És nem hinném, hogy egy tiszta tejszín károsabb lenne, mint egy mindenféle adalékanyagokkal összehozott növényi alapú bigyó.

Erről egy jó cikk:

[link]

2021. jún. 7. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
Nem zárkózok el a tejszíntől, nem arról van szó és nem is Hulala párti vagyok, bármilyen más tejszínre is vevő vagyok, még a rendes tejszínre is, ha nem találok megfelelő helyettesítőt és tényleg inkább azt ajánljátok, annyi „kivétel” belefér. Hanem mindenféle fogyókúra meg étrend után végre sikerült lefogyni 80 kilóról 57-re és igyekszem ahhoz az étrendhez igazodni, amivel sikerült leadnom ezeket a kilókat és azóta is megtartani a súlyomat.
2021. jún. 8. 07:13
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!