Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Mért kerül az egészségesebb...

Mért kerül az egészségesebb étel ital jóval többe szinte mindenből?

Figyelt kérdés

a csirke ami normálisan van tartva 2-3szor kerül többe mint az amelyik soha nem lát napfényt csak nagyüzemben nyomorog.azt fizettetik meg hogy kinyitják neki az ól ajtót?és hogy nem kevernek pl antibiotikumot a csrike ételébe?akkor legyen felár azért is hogy nem kevernek arzént és radioaktív hulladékot az ételébe nem?

vagy például gyümölcslé.a 100%-os gyümölcstartalmú árát szintén nem lehet egylapon említeni az 1%-os valamicsodákkal.az egyikbe csak tiszta gyümölcs tartalom van a másikba mindenféle adalékos vacak akkor mitől olcsóbb?a több mindent tartalmazónak kéne drágábbnak lennie nem?itt is azt kell megfizetni hogy nem szennyezik az italt és nem szennylevet iszom hanem valódi gyümölcsöt?

folytathatnám reggelig.


2015. ápr. 14. 17:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%

Nem kerül a csirke 3-szor annyiba. Egészen pontosan 200ft-tal kerül többe a hentesnél. De mindegy is.


A tömegtermék mindig drágább. EZ a válasz.


Vedd, amelyiket szeretnéd és kész.

2015. ápr. 14. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
72%
Van egy érzésem h városi vagy. :-D
2015. ápr. 14. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:

Szerintem éppen fordíva van: a tömegtermék az olcsó.

Az adalékanyagok, amiből azok készülnek, gyárban, vegyileg előállíthatók, korlátlan mennyiségben, hosszú szavatossággal.

Amihez valódi termőföld, tiszta víz, megfelelő klíma, hozzáértés, stb. kell, az sokkal-sokkal drágább, mert ezek valóban értéknövelő tényezők. Persze nem biztos, hogy mindig a drágább a jobb.

2015. ápr. 14. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

Van, amikor sokkal többe kerül (bio cuccok), van,amikor nem. 100%-os gyümölcslére vágysz? Vegyél 100 forintért vagy kevesebbért almát a megfelelő helyen nagy tételben és préseld ki. Nyilván készen drágább, megfizeted a kényelmet. S jó, hogy a vizes, cukros, színezőanyagos aliggyümölcsös löttyök olcsóbbak, bár ebben sem vagyok biztos, egyes dolgok irreálisan drágák, hiába olcsó az előállításuk, mivel az emberek megfizetik...

Kereslet, árrés, sokszor ez a magyarázat az árnak, nem a bekerülési költség magas volta vagy az extra minőség...

2015. ápr. 14. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:

és ha városi vagyok? attól még számolni tudok és tudom mi a különbség a ketrecbe zárt és az egészséges csirke közt.

igen a tömegtermék az olcsó.ha megnézed sokkal több fogy az egészségtelenből.nálunk a két véglet 600 és 1200-1500 forintba kerül a csirkéből.arányaiban egyik boltban se olcsóbb.ha olcsóbb lenne a biocsirke többen vennék tehát nagyobbat szakítanának rajta.mert így most a legtöbben élből a másikat viszik az ára miatt.

a gyümölcsléből meg néha ha veszek akkor sem almát,hanem narancs nvagy barack.almát egészben eszem inkább.hol találsz ilyenkor hazai minőségi barackot?narancsot meg az életben sem csak külföldit és lényegesen drágább az almánál.az ócska löttyök nálunk féláron vannak a 100%hoz képest.

vegyileg előállított vackokat meg a gyártóval kéne megetetni.gyakorlatilag a nagyrésze méreg főleg hosszu távon nagy mennyiségben.amit én megeszek azt ne antibiotikummal etessék.és még bemagyarázzák hogy nem káros.

mindig az a drágább ami egészséges.fura lenne ha minden terméknél ugyanaz az egy db egyszerű magyarázata lenne.

2015. ápr. 14. 21:16
 6/11 anonim ***** válasza:

"a csirke ami normálisan van tartva 2-3szor kerül többe mint az amelyik soha nem lát napfényt csak nagyüzemben "


EZ speciel nem igaz, alig drágább a falusi csirke a piacon, mint a nagy üzletekben a "műcsirke".


AZt viszont én sem értem, miért drágább a barna rizs a fehér rizsnél, mikor elvileg kevesebb munkafolyamaton megy át.

2015. ápr. 15. 03:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Azért mondtam h városi vagy mert látszik. Nem azért drágább a tanyasi csirke mert arra kinyitják az ólajtót hanem azért mert az nem 8 hét alatt van vágási súlyon hanem 1 év alatt. Nem tappal etetik hanem rendes takarmannyal. De ha nagyon ki vagy akadva akk ki lehet költözni kisebb varosba/ faluba és termelj magadnak. Egyébként csak a vásárlónak drága, aki termelő az pedig alig kap vmi kis pénzt az áruért.
2015. ápr. 15. 06:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
2-es: nem, hanem szakember vagyok.
2015. ápr. 16. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
A kérdezőnek írtam.
2015. ápr. 16. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Kérdező, ilyenkor nem eszem barackot (illetve de, előveszem az üvegből vagy fagyasztóból a tavaly eltettet), ha Te áprilisban barackot vagy decemberben görögdinnyét akarsz enni úgy, hogy Te veszed, akkor biza meg kell fizetned érte jól, ez ilyen. Nekem se volt olcsó februárban a cukkini és a zöldpaprika, nem is ettem kilószámra, de kellettek.

A narancs és az alma ára pedig eléggé összemérhető s olykor az alma a drágább, attól függ, milyen. 200 körül szoktuk venni az almát is, a narancsot is, az tény, hogy a narancs tipikusan picit drágább s néha 100-ért is van alma, viszont 150-ért is mandarin...

2015. ápr. 16. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!