Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » A szőlőcukor miért nem glükózb...

A szőlőcukor miért nem glükózból készül?

Figyelt kérdés
Arra gondolok amiket a boltokban lehet kapni. Egyik zacskó hátúlján se láttam még a glükóz feliratot.
2015. máj. 18. 16:14
 1/5 anonim ***** válasza:
a glükóz hétköznapi neve szőlőcukor,szóval ha vásárolsz egy zacskóval, akkor egy zacskó glükózt vásároltál
2015. máj. 18. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
A szőlőcukor az dextrózból készül, vagyis a szőlőcukor az dextróz, nem glükóz!!! Ezért nem látod rajta a glükóz feliratot.
2015. máj. 18. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
lásd itt: [link]
2015. máj. 18. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Végül is, ahogy utánaolvastam, a dextróz a glükóznak egy változata ( D enantiomerje ), ami élő szervezetben fordul elő. Forrás: [link]
2015. máj. 18. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Dextróz-monohidrát van rá írva tényleg. :D
2015. máj. 18. 22:50

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!