Mi a baj a hidrogénezett kókuszzsírral?
Figyelt kérdés
Hallotam hogy kerülendő de mért?2016. aug. 12. 16:15
1/2 anonim válasza:
Mert hidrogenezett. Igy kb egy szinten van a margarinnal. Muanyag f0s.
2/2 anonim válasza:
Röviden: a hidrogénezéskor olyan zsírsavak jönnek létre, amelyek a természetben nem, illetve csak nyomokban találhatóak meg (ún. transzzsírsavak). Ezeket a szervezet nem tudja feldolgozni, egy részük kiürül, egy részük lerakódik különböző helyeken, főként a zsírszövetekben. Ami igazán veszélyes, az az a (kis) része, ami az érfalakon rakódik le, kb. véglegesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!