Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Egészség » Egészségügyi ellátások

A kérdés

Tyúkmellet fűzővel lehet kezelni? Bővebben lent.18/F (jobb mellkasom kicsit kijjebb áll)

Olvastam, hogy ezt fűzővel, vagy ahhoz hasonló hordható eszközzel lehet kezelni, de eddig az orvosom egy szót nem szólt erről.

Keress kérdéseket hasonló témákban: mellkas, csont, betegség, gerinc, kórház, orvos, páciens, gyógytorna, fiú, férfi

  nov. 17. 18:00  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3

Nekem nagyon kiall aszimmetrikusan a szegycsontom, az orvosom pedig elkuldott a p1csaba. Valoszinuleg a te problemadra is magasrol tesznek, hiszen "csak esztetikai gondot okoz". Igazabol tobbrol van szo, mint esztetikarol, de mivel ez egy ritka deformitas, igy nem nagyon kutatnak ezzel kapcsolatban.


Valojaban letezik ra mutet, de ahogy kutattam neten, az egesz orszagban egyetlen ember foglalkozik ezzel... Budapesten. :(


A fuzorol nem nagyon tudok semmit sajnos, amit en kaptam - gerincferdulesre ugyan - nem hasznalt. Egy specialisan kialakitott fuzorol azt hiszem hallottam regebben, de fogalmam sincs, hogy elerheto-e itthon.


Csinaltak rontgent? Mit mondtak?


22/L



A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/24Időpont nov. 17. 18:20 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Röntgent ha jól emlékszek sosem csináltak, csak ránéztek és ennyi, azt mondják, hogy nekem ez még a szerencsésebb eset, mert nem befele, hanem kifele áll. Gyógytornát úszást ajánlották, de magában a heti 1 tornájukkal semmi változás nem történik, úszás talán mintha kicsit segített volna, de ahhoz tényleg rendszeresen kéne úszni járni.

# 2/24Időpont nov. 17. 18:24 Privát üzenet
A kérdező kommentje:

És hiába nem áll ki annyira, mert így is zavaró, strandra már évek óta nem mentem emiatt.

# 3/24Időpont nov. 17. 18:27 Privát üzenet

A füzö legfeljebb arra jó, hogy nem fáj a hátad töle.

Ha el akarod tüntetni, akkor marad a mütét, ami nem igazán nagy dolog, majdnem rutin.



A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/24Időpont nov. 17. 18:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Ha befele all, azt azonnal mutik. Nezopont kerdese mi a szerencsesebb eset... 😅


En versenyszeruen usztam evekig es megis ilyen maradtam... Aztan emiatt hagytam abba, mert ronda. Pesttol nagyon messze laksz? En a helyedben addig nem mennek ki a vizsgalobol ameg nem utalnak tovabb. Kesobb csak rosszabb lesz :(.



A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/24Időpont nov. 17. 18:37 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
#4 teged mutottek ezzel? Ha igen, hol?

A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/24Időpont nov. 17. 18:38 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Nem lakok hozzá túl közel, de megoldható lenne.

Attól tartok, hogy a műtét után olyan maradandó mellékhatások maradnának, hogy például nem emelhetek nagyobb súlyt, tehát hogy lekorlátozna.



# 7/24Időpont nov. 17. 18:45 Privát üzenet
Ypszilon1980 nevű felhasználó válasza:

Van ilyen műtét, de kockázatos és amíg van rá más módszer, addig azokon kell végigmenni. A műtét miatt lecsökkenhet a légzőfelületed, és gondolom én elég drasztikus a műtéti eljárás, na meg hosszú a lábadozás.

Először mindenkinek úszást, sportot javasolnak, nincs ebben semmi meglepő.

Fűzővel nem lehet ezt kezelni, csak szorítani fog és majd amiatt kerülsz kórházba, de akkor már nem a tyúkmell fog érdekelni a legjobban.



A válasz 23%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/24Időpont nov. 17. 18:47 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nem kockazatosabb, mint a tolcsermellkas mutet. Egy lemezt ultetnek be, amihez hozzacsavarozzak a kiallo reszt. Ezaltal NORMALIS terfogatot kap a mellkas. Jelenleg egy tagabb allapotban van a tudonk, de ez sem egeszseges. Ezen kivul okozhat errendszeri problemakat is.


Egy ideig valoban nem emelhetsz, kesobb gyogytorna, erosites ajanlott.


En emiatt depressziós is vagyok, szorongok, panikrohamaim is vannak... :D de nem szamit, szenvedjek csak magamnak. Egyszerubb felirni mindenfele bogyot, mint megmuteni :).



A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/24Időpont nov. 17. 18:54 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Az hülyeség, hogy a mütét után rosszabb, éppen ellenkezöleg, utána szebb és jobban müködö mellkasod lesz.

Utána - természetesen a megfelelö gyógyulási idö után - minden sportot lehet csinálni, semmiben sem korlátoz.

Nem úgy kell elképzelni, hogy teljesen szétbarmolják a mellkast, hanem aránylag kis vágással meg tudják csinálni.



A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/24Időpont nov. 17. 18:57 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Mire számíthatok gerincbeli érzéstelenítésnél? Miért jobb/rosszabb, mint az altatás?
Hol találok Budapesten belül egy normális olcsóbb magán fogászatot?
Tudtok ajánlani "jó-jobb-legjobb" háziorvost Zuglóban, aki a közeljövőben még nem megy nyugdíjba?
Mitől lehet ez?
Melyik a jobb- ha fekve, vagy ha állva adják be az injekciót?
Kinek volt már bankart vállműtéte?

Kérdések az Egészség rovatbólKérdések az Egészségügyi ellátások rovatból

ArgumCity 728







Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu
