Indokolt volt, hogy kint a szabadban a földön fekvő, felkelni nem tudó részeg emberhez ma este mentőt hívtam?
Én is jártam már így. Csak akkor mínusz 8 fok volt, és nem tudtam hogy él-e az illető.
Egy bokorban feküdt. A mentős azt kérte, ebresszem fel és kísérjem el egy padig... Mondtam nekik hogy sötét este van, mínusz 8 fok, én pedig egy nő vagyok egyedül az utcán. Ne haragudjon meg, de nem ébresztem fel. Mit csinálok ha nekem támad??
De azért megvartam amíg kijottek. Még élt szerencsétlen.
Jól tetted te is, hogy nem hagytad ott.
Mentős vagyok és én mondom neked, hogy jól tetted, hogy kihívtad őket.
Ha látsz valakit a földön feküdni mindig ellenőrizni kell, hogy egyáltalán él e még és ha igen akkor eszméleténél van e.
Ilyenkor sokszor elég neki annyit mondani, hogy menjen haza aztán szépen hazamegy de előfordul olyan, hogy nem bír felkelni, ilyenkor jobb kihívni inkább a mentőket mert könnyen kihűlhet az ember és nem kell hozzá 0 fok. 10 fokos éjszakában is ki lehet hűlni.
Illetve mivel elesett így nem tudhatni nem e ütötte meg a koponyáját. Előfordult már olyanból haláleset, hogy az illető részegen elesett, megütötte a fejét, mentőt elutasította és másnap meghalt. Szóval ezt is érdemes mindig lecsekkolni földön fekvőnél, hogy nem e esett el és ütötte meg magát.
Nyilván tudom, hogy van olyan kolléga akik nagyon nem örülnek neki, de akármennyire is nyűg ezzel is legalább egy ember élete meg van mentve.
Úgyhogy ügyes voltál!
Az a baj hogy sok esetben nem tudni hogy nagyon nagy baj van, vagy szimplán hullareszeg, netán mind a kettő egyszerre.
Rengeteg a zavart ember is, hiába próbálsz vele kommunikálni, nem megy. Ilyenkor döntsd el, hogy részeg, avagy agyverzese van.
Legjobb lenne nem mondani a mentőknek olyat, hogy részeg, mert egyáltalán nem biztos, hogy az. Jó, nyilván van akin látszik, hogy totál piás.
Bárhogy is van, nem hagyható az úton feküdni senki!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!