Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Garatmandula műtét után...

Garatmandula műtét után folyamatosan öklendezem, ez már így marad?

Figyelt kérdés

1,5 hónapja volt mandulaműtétem. A kellemetlen gyógyulási időszak után valahogy azt érzem, hogy a nyelvcsapom (az a belógó izé) sokkal hátrébb került és hozzáér a nyelvemhez hátul és beszédkor például folyamatosan öklendeznem kell tőle, olyan mintha belelógna a torkomba. Főleg reggel a legrosszabb ébredés és reggeli után, 2 mondatot nem tudok végigmondani, és már öklendeznem kell. Ha előre hajolok vagy lehajolok akkor is ugyanúgy érzem, hogy hozzáér a nyelvemhez és ugyanúgy ingerel. Belenézve a számba egyértelműen hátrébb került a szájpadlásom és a nyelvcsap rész, meg hát érzem is. Egyébként is elég érzékeny a garatreflexem, egy fogmosásnál figyelnem kell, de ez most így nagyon rossz.

Valaki járt már hasonlóan? Esetleg ez idővel elmúlik? Mit tudok tenni?

2024. ápr. 24. 08:37
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Bőrgyógyásztól pattanásokra kaptam benzonil-peroxidos arckrémet és oldatot mindennapos használatra és csíp is, de nagyon kiszárítja az arcomat....

Elvileg trauma lehet a bőrnek ha sokáig száraz marad hidratáció nélkül de ha meg hidratálni akarom csak jobban kezd csípni, és nem tudom hogy ennek tényleg így kell működnie hogy szárazon kell hagyni, vagy mellette azért hidratálni is kellene valahogy?

Folyamatosan hányingerem van, van rá bármi gyógymód?

Folyamatosan hányingerem van, de amikor elkezdek öklendezni (amit már nem is neveznék annak, inkább csak köhögök) sav jön fel. Böfögni sem tudok. Az orvosom már elküldött vérvételre, hasi röntgenre meg vizeletvizsgálatra, de semmit nem mutatott még ki, a röntgen még hátra van.

3 éve folyamatosan kattog a csípő/combcsontom. ez normális?

kifejtve: minden lépésemnél csak a jobb oldalon kattan, és ugrik egyet a csont(?). nem értek egyáltalán az ilyesmihez, de szerintem ez nem túlzottan normális. ugyan itt, ha lehajolok pl a székemből valamiért, ezen a ponton iszonyatosan fáj (görcsszerűen) 3-4...

A gyógyszer árak folyamatosan emelkednek most hogy várható valamikor mostanában egy nagyobb emelkedés?

Ha utóbbi, lehet tudni hogy mikor? (A háziorvosom kész kiírni egy nagyobb adagot, ha meg akarom venni mostanában még olcsóbban)

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!