Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Gennyes mandulákkal elküldött...

Gennyes mandulákkal elküldött a háziorvos hogy szopogassak cukorkát, majd elmúlik magától. Ez valóban jogos?

Figyelt kérdés

Vasárnap óta rosszul vagyok, torokfájás, száraz köhögés, rossz közérzet. Gondoltam csak elkaptam a szokásos tavaszi vírusokat ebben az esős időben, és elmúlik pár nap alatt. De nem hogy elmúlt volna, elkezdett iszonyúan fájni a torkom, és az egyik fülem, hatalmasak a nyirokcsomóim. Tegnapi napot már flector ivással éltem túl. Ma megnéztem tükörben a torkomat, és fehér gennyesek a manduláim. Voltam ma a háziorvosnál, aki épphogy belenézett a torkomba, a fülemet meg sem nézte, 1 másodperc volt a vizsgálat, majd közölte hogy ez vírusfertőzés nincs vele teendő, igyak teát és szopogassak cukorkát.

Ez reggel volt, mondanom sem kell azóta sem vagyok jobban, pár órát hat a fájdalomcsillapító de a többi idő szenvedés, amíg nem vehetek be új adagot, aludni megint nem fogok tudni. Igaza van hogy nem adott antibiotikumot? Így mikorra várható hogy meggyógyulok? Hogyan lehetne gyorsítani, vény nélküli szerekkel?

tegnap 18:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%

Nem jogos.

Gennyes gyulladást antibiotikummal kezelnek.

tegnap 18:12
 2/12 anonim ***** válasza:
72%

“ A tüszős mandulagyulladás (tonsillitis follicularis) egy gyakori bakteriális fertőzés, amely leggyakrabban a gyerekeket és a fiatal felnőtteket érinti. A betegség során a mandulák felszínén gennyes tüszők, fehér vagy sárga foltok jelennek meg, amelyeket gyakran kísér láz, torokfájás és nyelési nehézség. Az időben történő kezelés elengedhetetlen a súlyos szövődmények, például a mandulatályog és a reumás láz elkerülése érdekében.”

Követeld az antibiotikumot, s válts orvost.

tegnap 18:15
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Rámehet az ízületeidre, a szívizomra! Ne játszadozzon veled az orvos.
tegnap 18:16
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Hú azért erre már antibiotikumot írnak ki.

Menj másik orvoshoz.

tegnap 18:26
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Na nekem meg olyan háziorvosom, hogy akármikor akármivel megyek mindig mindenre azt mondja, hogy tüszős mandulagyulladás. És nemcsak nekem hanem mindenkinek.
tegnap 18:35
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Jah nálunk is ilyen szánalom a háziorvos. Nem is megyek hozzá, max gyógyszert iratok. Antibiotikumot nem ad, csak akkor ha lázas vagy.

Jobban jársz ga fülorr gégészhez mész.

tegnap 18:47
 7/12 anonim ***** válasza:
78%
Párom alig bírt elmenni az orvoshoz, olyan rosszul volt a mandulagyulladás miatt, hát gondolhatod, hogy elsőre az sem akart felírni semmit. De erőltettük, S végül felírta, pár nap alatt jobban lett, már tudott enni, aludni stb. Régebben nekem is sok bajom volt a manduláimmal, úgyhogy tudom, ez nem játék.
tegnap 18:55
 8/12 anonim ***** válasza:
66%
Mindenképpen antibiotikum kell, magától, cukorka szopogatástól nem fog elmúlni, de cserébe rámegy a szívre és az ízületekre. Sajnos ez egy felelőtlen orvosi döntés, vagy menj vissza vagy válts orovost.
tegnap 22:13
 9/12 anonim ***** válasza:
Szájhigiénia, kis hidrogén peroxidos gargalizálás és a torokfertőtlenítő cukorkák helyileg segíthetnek. Sajnos antibiotikum nélkül valóban okozhat szövődményeket, ami életre szól. Akár a saját orvosodhoz menj vissza vagy ügyeletre, fül-orr-gégészetre, mert ezzel nem érdemes játszani.
tegnap 22:48
 10/12 anonim ***** válasza:
49%

Velem is ezt csinálta a körzeti orvos 88-ban.

Végül tályogos lett, hánytam, szédültem.

Ki kellett venni a mandulámat 20 évesen. Tele volt már kővel is. Nem volt játék a műtét már felnőtt korban.

Ne hagyd magad.

tegnap 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!