Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Egészség » Egészségügyi ellátások

A kérdés

Miért nem becsülik meg a magyar orvosokat?

Ja tudom, azért mert embertelen, hagy meghalni, nem tud semmit, rossz diagnózis stb. Ha lehet hiteles forrást vagy bizonyítékot is mellékeljetek, hogy a külföldi orvos sokkal kedvesebb és nagyobb tudású is, mint a magyar mert amúgy nem hiszem el...

Keress kérdéseket hasonló témákban: orvos, sebész, belgyógyász, megbecsültség

  júl. 12. 10:39  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
Ki bántott? Mesélj!..

A válasz 27%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/12Időpont júl. 12. 10:43 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Én nagyon megbecsülöm azokat az orvosokat, akik engem kezelnek.


Az, hogy a túlterhelésből fakadóan előfordul, hogy nem úgy állnak az emberhez - hát ők is emberek. De hát a kormánynak "jobb" ötlete is van, hogy mire költse a pénzt, mint a normális alapellátásra.A válasz 70%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/12Időpont júl. 12. 10:51 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

#1 Mesélj te.

# 3/12Időpont júl. 12. 10:58 Privát üzenet

Sajnos nem az orvos tehet róla.

A kezelésed árát levonják a fizudból (TB). Az orvosnak meg adnak egy jelképes fizut. Nem nagyon tud mást csinálni, mint, hogy "hálapénzt fogad el". Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a várólista szerint egy epekő műtétre 13 hónap múlva kapsz időpontot (kicsit régebbi, de konkrét adat), de ha adsz egy "szabad szemmel jól látható" összeget, akkor kiderül, hogy sürgős eset vagy és másnap már fekhetsz is be (felmerült ugyan ezért az összegért egy jó nevű külföldi klinikán elvégzett műtét is, de a beteg nem vállalta az utazást).

Aki nem tud jelentős hálapénzhez jutni, az elképesztő mennyiségű munkát végez, hogy ne haljon éhen. Ha már napok óta nem aludt, akkor milyen minőségű munkát vársz tőle?

Én most heti 10 000 Ft-ért járok kezelésre, mert a hivatalos úton ugyan erre több éves az előjegyzési lista.


Hogyan becsüljem meg azt az orvost, aki egyezteti az adataimat, majd egy hasonló (nem azonos!) nevű személy kartonja alapján akar kezelni? Amikor már többedszer egyeztetjük, hogy nem évekkel, hanem hetekkel ezelőtt találkoztunk utoljára, akkor sem fog gyanút?

Hogy tiszteljem azt a fogorvost, aki beletöri a szerszámot a fogamba és fedőtömést tesz rá?

Hogy tiszteljem azt az orvost, akihez elmegyek, hogy fáj a szemem, és leüvölti a fejem, hogy az én szemem nem fáj (a diagnózis több lépés távolságból történt)?

Hogy tiszteljem azt az orvost, aki 14 éves koromban közölte, hogy meg fogok vakulni, azóta eltelt még majdnem 40 év de nem látok rosszabbul, mint akkor.

Hogy tiszteljem, azokat az orvosokat, akikhez a háziorvos küldött. Minden vizsgálat mutatott okot a panaszomra, de minden orvostól további vizsgálatokra szóló beutalókat kaptam (volt, hogy a beutaló átvételekor már adtam is a kezébe a pár napos leletet). Amikor a táskám megtelt beutalókkal feladtam...


Hogyan tiszteljem azt az orvost, aki úgy engedett ki a kórházból, hogy megkérdezte, hogy jobban érzem-e megem. Mondtam, hogy nem. Kérdezte, hogy ma voltam-e már rosszul. Mondtam, hogy nem. A zárójelentésen a panaszai enyhültek kifejezés szerepel?


Hogyan tiszteljem azt a fogorvost, aki foghúzás után bent hagyja a gyökeret, ad egy beutalót a fogorvosi ügyeletre (pár nappal későbbre), majd pár óra után újra nála vagyok, mert ömlik a vér a sebből?


Egy konkrét eset:

Egy orvos nagyon komoly hibát vétett a kezelésem során. Ezt bizonyítani tudtam. Mint kiderült (egész véletlenül) egy illetékesnek is elmeséltem. Azt javasolta, hogy csináljunk botrányt (per). Végül inkább hagytam a francba. Az utána járás a várható kártérítés többszöröse lett volna...A válasz 23%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/12Időpont júl. 12. 11:15 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Én csak azt nem értem, hogy akkor velünk miért nem történik ilyen? Nincs egy darab egészséges ember sem a családban, mégsem vártunk epekő műtétre, csak 2 hónapot, MRI-re csak 1 hónapot, és sose adtunk hálapénzt. Volt bunkó doki, mondjuk 10-ből 1, hozzá nem mentünk többet, ennyi. Magánba se megyünk, mert nem telne rá. Mégis mindenki el van látva, nagyszülőktől, szülőktől kezdve a testvéreken át mindenki, én is. Ellenben Angliából kapom a sztorit, hogy a doki a google-be ütötte be tüneteket, hogy kitalálja a diagnózist. Véletlen lenne, hogy mivel a család is szét van szórva, több kisebb vagy nagyobb városból is ugyanez a tapasztalat? Hát nem hiszem...

# 5/12Időpont júl. 12. 11:27 Privát üzenet

Nem becsülik meg? Ha egy rossz szót szólsz, már küld el a fenébe.

A magyar orvosoknak megvan a tudásuk általában. Viszont rengeteg olyan orvos van, aki nem alkalmas a pályára. Sok orvosból hiányzik az empátia, etikátlanul beszél, viselkedik.

Megértem, hogy a magyar rendsze úgy rossz ahogy van. Kevés az orvos, rossz a fizetés, kórházak romokban stb. Megértem, hogy ilyen körülmények között nehéz dolgozni, de ez nem a beteg hibája. Szerintem amíg nem rakják helyre a körülményeket jobb nem lesz. Ha sikerül, akkor remélem hangsúlyt fektetnek az etikus gyógyításra.A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/12Időpont júl. 12. 11:48 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Miért nem becsülik meg a magyar orvosokat?"

Már úgy érted, azt a keveset aki még Magyarországon maradt? Hát ezt kérdezd a Vityától.. Bár most épp nem ér rá, kisvasutazik.A válasz 67%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/12Időpont júl. 12. 11:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

A megbecsülés nem egyenlő azzal, hogy ha beszólsz akkor ő elküld a fenébe...

Szóval nem a beteg hibája, ezért csak az orvos legyen türelmes, a beteg kicsit se moderálja magát, értem...

Mikor a neurológián várakozok mást se látok, csak hogy a 9-re időpontot kapott nénike már 9.15-kor veri az ajtót, hogy neki dolga van. Én meg 8.30-ra kaptam időpontot, mégse hisztizek össze vissza, pedig nekem is van munkám dolgom bőven. De ha egyszer a 8 órási beteg több ideig volt bent, akkor mit csináljak? Gondolom nem kártyapartiztak odabent, hanem vizsgálták a bácsit. Én is volt, hogy több ideig voltam bent, mert tovább tartott a vizsgálat, ennyi.# 8/12Időpont júl. 12. 11:56 Privát üzenet
A kérdező kommentje:

7-es én most nem elsősorban az anyagi megbecsültségre gondolok, bár arról is lehetne beszélni! Hanem nem értem ezt a kialakult ellenségességet...Én is úgy féltem míg nem jött elő a betegségem, hogy jaj csak kórházba ne kelljen menni, mert mindenhol azt olvastam, hogy milyen hibák meg félrediagnosztizálások mennek. Ebből én semmit nem tapasztalok, pedig krónikus betegségem van rendszeresen járok vizsgálatokra meg kezelésre.

# 9/12Időpont júl. 12. 12:18 Privát üzenet

Nekem orvosként az a megfigyelésem, hogy az a beteg akivel minden kolléga "inkorrekt" általában bunkó, vagy hülye, vagy a kettő együtt. Az orvosi diagmózis kb. felét az előzmények és a panaszok jelentik ezeket a betegnek el kell mondania, viszont az orvosnak csak limitált ideje van. Van olyan betegem, akivel azért nem jutok egyről a kettőre, mert a szakorvos kollégákat akikhez küldöm kb. két perc alatt kiakasztja, össze-vissza dumál nem a kérdésre válaszol, nem figyel, türelmetlen stb. és nagyon nehéz tőle normális előzményeket és panaszokat felvenni.


Egyébként sajna sok beteg úgy gondolja, hogyha bejutott az orvoshoz, akkor végtelen ideje van előadni magát. Tegnap szó szerint ki kellett dobnom egy beteg hozzátartozóját a rendelőből, mert tele volt a váró, már több, mint fél órája mondta a hülyeségeit, a kérdései 99 százalékára már háromszor válaszoltam és még mindig nem akart kimenni (hozzátartozója traumás betegség miatt nem tudott személyesen bejönni). Igazából az volt a baja, hogy már nem akarta a családtagját otthon ápolni és be akarta pateroltatni egy kórházba erre viszont nem volt lehetőségem. Na most képzeljetek el, egy bunkó, alkoholista, elszegényedett, elhülyült exértelmiségi, nagyarcú nőt, aki igénytelen és büdös is, aki miatt nem tudom ellátni a munkám neki pedig további segítséget adni nem tudok (még azt is felajánlottam hogy kimegyek a beteghez, melyre azt mondta, hogy ő csak jövőhéten ér rá fogadni). Mikor elkezdett engem meg a kollégáimat szidni ott betelt a pohár, közöltem, hogy területileg nem az én praxisomba tartoznak, és szabad orvosválasztás van. Nyugodtan el lehet menni máshoz, ha nem tetszik valami. Majd közöltem, hogyha nem megy ki, akkor hívom a biztonságiakat (olyan helyen van a praxis, hogy van ilyenünk). A hozzátartozóját azért meg fogom látogatni, mert tényleg beteg, de mindennek van határa...


Bocsi kicsit eltértem a témától, ez csak egy kis szemelvény volt a másik oldal szemszögéből. Az ilyen embrekkel minden orvos bunkó lesz.A válasz 85%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 64%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/12Időpont júl. 12. 12:59 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Most komolyan kedves magyar társadalom, mi a jó ebben? Miért kell folyton panaszkodni és a poltikusokat (tisztességeseket), orvosokat, vállalkozókat, üzletembereket becsmérelni?...
Tudtok magyar vagy külföldi celeb orvosokat, jogászokat?
Miért nem oldja meg egy radikális kormány a magyar gazdaságot azzal, hogy csak informatikusokat és orvosokat képeznek?
Mi a véleményetek arról, hogy a magyar állam kb.2007 óta takaréklángon futtatja a közalkalmazottakat (orvosokat, tanárokat stb. )?
Tudvalaki Svájcban dolgozó magyar orvosokat?
Spanyolorszagban ismer valaki magyar orvosokat?

Kérdések az Egészség rovatbólKérdések az Egészségügyi ellátások rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!