Étkezés utáni vércukor értéknek mennyinek kellene lennie?
Vacsorára 45 g szénhidrát elfogyasztása után ( zabpehelylisztes sonkás tojásos sós muffin) 1,5 órával 7.5 lett, 2 órával pedig 8.6.
Nem értem miért lett magasabb a késöbbi vércukorérték.
Lehet ennyi szórása egy mérőnek akár, de én - nem orvosként - arra tippelnék, hogy eddigre jutott el az emésztőrendszered odáig, hogy szétdarabolta a zabpelyely szénhidráttartalmát glükózzá és az felszívódott, meg közben telítődhettek a tárolókapacitások (bár 45 g-nak kényelmesen be kéne férni oda), esetleg a zsír- és fehérjetartalom lassította le a felszívódást.
Hogy mennyinek kéne lenni... hát sajna az ilyen 8 körüli értékek már kárt tesznek az érfalakban, szóval jobb, ha nem megy fel odáig. A hivatalos előírásba talán még belefér (de ebben nem vagyok biztos). Ráadásul cukorbetegekre kicsit magasabb határértékek vonatkoznak, mert nekik azoknak az eléréséért is elég sokat kell küzdeni általában (nem írtad, hogy cukorbeteg vagy-e, de aki nem beteg, azok ritkán méricskélnek).
Mindenesetre az, hogy milyen értékkel legyél elégedett, függ attól, hogy milyen betegségekben szenvedsz. Másrészt egyszeri ilyen érték még nem baj. De ha ez egy egyszeri kísérlet volt, akkor kísérletezz még. Akkor van baj, ha rendszeresen magas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!