Mi okozhat gyakori gyomoregest?
Előző válasz + esetleg paradicsomos ételek
Az én ismeretségemben sokuknak ég a gyomruk a paradicsomos ételektől.
Három alapvető összetevőből állnak az ételeink:
Fehérjék,
Zsírok,
Szénhidrátok.
Ezeken kívül persze sok anyag megtalálható még egy ételben:
Fűszerek, rostok, ásványi anyagok, vitaminok, nyomelemek, stb.
És sajnos modern korunk velejárói, a rengeteg E-betűvel jelölt adalék anyag, tartósító szerek, színezékek, stb. stb.
Gyomorégést sok minden kiválthat arra érzékeny embereknél.
Erős fűszerek, csípős, vagy savanyú alkotó részek, de ezek hatása szinte elhanyagolható, -és most meglepőt fogok írni- a szénhidrátok hatása mellett.
A legerősebb gyomorégést kiváltó összetevők a keményítők, a különböző szénhidrátok, cukrok.
Ha ezeknek a fogyasztását visszaszorítod, egy életre elfelejtheted a gyomorégést, a refluxot.
Nyugodtan eheted utána a csili paprikát citromos vízzel és paradicsom szósszal, meg se fog kottyanni :D
Semmiben sem valtozott az etrendem/ etkezesi szokasom, szoval ezert sem ertem, hogy mostanaban mi lehet a problema, de eleg kellemetlen, foleg, hogy eleg gyakran jon elo ez a problema.
Viszont az igaz, hogy az eddigi eletemhez kepest, joval tobb stressz ert, joval tobbet idegeskedtem..emiatt is lehet?
100%-ös megoldás nem nagyon lesz. Előbb utóbb elkezded elhagyni azokat a kajákat, ami a legdurvább (magadtól)
Más lehetőség nem nagyon lesz. Én már beletörődtem.
Koszonom, mennyire primitiv vagyok, ha a savlekoto eszembe se jutott😅
De elsosorban a "gond" kialakulasanak okara fokuszaltam, es nem a megoldasra, mondjuk, ha az okat tudom, a problems is megoldhato..na mindegy, megegyszer koszi mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!