Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A kokain használata után...

A kokain használata után másnap emlékszik az ember a tetteire? Miért van az, hogy valakin nem látszik depresszió, letörtség másnap? Ugyanúgy hat az emberre mint a pia, hogy olyanokat mond amiket nem gondol komolyan?

Figyelt kérdés

A kérdésemet szeretném kontextusba helyezni: a volt barátom kokain fogyasztó, nem tudom milyen mértékben és hogy függő-e, mert amíg együtt voltunk tiszta volt és soha nem csinálta, már úgy jöttünk össze, hogy nem élt vele jó ideje. Előtte tudtam róla, hogy igen és utólag mikor jártunk mesélt nagyon sokmindent, de már nem mindenre emlékszem. Pl. bulizasok alkalmával szívott és mondta hogy utána egy hétig teljesen maga alatt volt és csak nézte a falat és több ilyen után döntötte el, hogy soha többet.

Miután szakítottunk, mint utólag megtudtam teljesen visszacsúszott a buliba menekülők életébe és újra csinálta.

Egyik éjjel eljött és szerelmet vallott, tudtam végig hogy szeret engem, de józanon nem vallaná be. Olyanokat mondott, mint amikor még szerelmesek együtt voltunk és vállalta az érzéseit. Viszont aznap pia és kokain is volt benne, ezért nem tudom.. az lenne a kérdésem ez mégis milyen hatással van ilyenkor az emberre? Igazat mond vagy túloz vagy mi? Soha nem iszom, nem is szeretem az alkoholt, életemben egyszer voltam nagyon részeg így távol állnak tőlem ezek a dolgok, semmit nem tudok róla, a drogrol pedig végképp nem. Így arra lennék kiváncsi, hogy a kokain kifejezetten mit vált ki az emberből? Nekem ami fura volt, hogy konkrétan teljesen józan volt legalábbis annak tűnt azon az estén, teljesen érthetően értelmesen beszélt és egyszerűen ránézésre tiszta volt, ha nem mondja el magától hogy kólázott, el sem hiszem. Csak a pia bűzét éreztem rajta de ennyi. A másik: hogy hat a szexualitásra? Mert teljesen rám volt állva, habár ez korábban is jellemző volt mindig ezek nélkül is.. de azt mondta hogy mióta nem vagyunk együtt, senkivel nem ment neki. Én akkor ott aludtam nála és egész éjjel, órákig hajnalig “szerettük egymást” (de nem feküdtem le vele) viszont fura visszagondolva, hogy hogy állhat valakinek ennyi ideig (bocsánat a szóhasználatert) mert vhol azt olvastam, hogy impotenciat is okoz a kokain. A másik: másnap reggel nem tűnt olyan letörtnek, teljesen normális volt, inkább csak alig tudott kikelni az ágyból, majdnem délig..hiába noszogattam. Plusz fújta végig az orrát egész éjjel és utána is, persze semmi nem jött belőle. A lényeg viszont h tényleg nem tűnt depisnek szóval ezt nem értem, miért? Egyöntetűen mindenhol azt írják h ez jellemző… másnap megint ott aludtam nála és akkor is teljesen jókedélyű, türelmes, szeretetteljes stb volt. Igazából minden tökéletes volt ahhoz képest hogy egy drogos ember. És nagyon jó volt az együtt töltött idő. Szóval az lenne még a kérdésem így a végre, hogy amúgy ilyenkor emlékszik az aki kokainozott, hogy előtte levő vagy korábbi napokon mit mondott a másiknak és miket csinált?

És amit nem értek még vele kapcsolatban, hogy már öt éve tudok róla hogy csinálja, de maga az ember nincs sem lecsúszva, nincsenek egészségügyi problémái sem és nem is látszik rajta, állandó munkahelye van stb.. mondjuk az igaz, hogy a közeg pont olyan ahol ezek a dolgok előfordulnak. De nem értem, hogyhogy nem függő? Szerintem a függő az aki nem tud erről lejonni és enélkül élni, rá ez nem igaz mert fogalmam sincs milyen gyakorisággal csinálja de azt tudom, hogy biztos nem heti szinten vagy ilyesmi és az tény, hogy ott van az életében tehát kvázi függőnek is számíthat, mert ha úgy vesszük nem tud lemondani róla, de mégsem húzta úgy be a dolog egyáltalán. Az is igaz, hogy intelligens ember… de sok ellentmondás van nekem ebben, hogyan működik ez?nov. 26. 21:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát a kokain egy érdekes drog. Én párszor próbáltam, meg voltak ismerőseim, akik évekig csinálták. Sokszor piával keverve használják, mert bármennyit iszol mellette, nem érzed az alkoholt, de a kokain flesst feldobja. Hatása egyébként igen az, hogy gátlások nélkül bármit ki mersz mondani, magabiztos vagy tőle, a világ urának érzed magad tőle gyakorlatilag, amíg a hatása alatt vagy. Felszabadító érzés, megszabadít minden gátlásodtól, miközben rajta van az ember azt kívánja bárcsak mindig ebben az érzésben lehetnék. De ez veszélyes azért lehetett depressziós, mert a hatása alatt olyanokat kimondott, olyanokat csinált felszabadultan, amit nélküle elnyomott magában, vagy az életben nem tenne meg, a pörgés után meg ugye jön a lejtő. Egyébként azt is kérdezted, nem látszik az emberen az se ha szét van kokózva, de belül iszonyat jól érzi magát. De nem látszik úgy, mintha füvezik valaki belassul, vörös lesz a szeme, vagy spurizik, és kényszermozgásai vannak, hadar ilyesmi. Kívülről nem látszik semmi. És egyébként másnapja sincsen, hamar kimegy az emberből nem véletlenül ennyire drága, luxusdrog. Akik rászoknak évekig csinálják, általában nem látszik meg rajtuk, de lenullázza őket pénzügyileg teljesen. Én csak párszor használtam egyszer vettünk, 2 nap alatt elment 75 ezrem rá, mert annyira jó volt. Ez ugye semmi pénz a rendszeres használóhoz, ha valaki elnyom egy nap 2 grammot, akkor 50ezer naponta alsó hangon. Szerencse hogy észbe kaptam, nagyon hamar rá lehet függni lelkileg, ez a veszélye a dolognak hosszú távon persze vannak keményebb hatásai is, azon kívül hogy kb. a mindenét eladja egy adagért az ember a végén. Meg hosszútávon emberileg is megváltoztat, fizikai függősége nincs, de a lelki az egyik legnagyobb a drogok közül, pont ez a jó érzés miatt, amit ad. Én azt mondom borzasztó veszélyes drog.
nov. 26. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:
De lelkileg és emberileg pontosan hogy változtat meg?
nov. 26. 22:39
 3/14 anonim ***** válasza:
87%
Kvízjáték online és ingyenes

A kólával az a helyzet hogy egy egoista nézőpontból szinte az egyik legtisztább boldogságot adja. Viszont ezt elég rövid ideig teszi, aztán jön a lecsúszó/megzuhanás. Másnapja viszont alkalmi használat után tényleg nincs.

A történetben nekem az fura hogy a kólának elég rövidke a hatása. Tehát a barátodnak pár óránként ki kellett volna mennie a wc-be szippantani, vagy pl lehet belekeverte valami italba - hogy ne csússzon le.., és végig rajta tudjon maradni.

Viszont a hatása alatt valóban nem érezni az italt, és magabiztosabb is lesz tőle az ember. Ilyenkor végre lehullnak a személyiségről a felvett "páncélok" és meg tud mélyebben is nyilvánulni. Tehát amit mondott az valószínűleg az igazság volt, csak "normál" állapotban sosem tudott így megnyílni.

A kóla okozta boldogság viszont az átlag ember számára elképzelhetetlen. Kb olyan érzés mint amikor valaki megnyeri az 5-ös lottót. Aki egyszer is érzi ezt a fajta örömérzést/boldogságot az soha nem fogja tudni elfelejteni. Ezzel pedig kitolódik a belső "boldogság" határ is. Tehát alap állapotban mikor boldog lehetne, lehet mégsem lesz boldog - mert mindig ott van a háttérben az hogy milyen jó egy buli bekólázva. Nagyon sok idő kell hogy az ember egyáltalán elkezdje elfelejteni kicsit milyen jó érzés is - hiszen nincs semmi a világon ami ilyesféle boldogságot tudna adni. Így főleg ha mélypontra kerül azt ember, ott lesz a késztetés, hogy újra akarja érzeni - hiszen attól igazán boldog lehet.

Vannak akik csak használják néha, de nem lesznek tőle függők. Viszont ez átfordulhat, ha rosszabb élethelyzetbe kerül az illető. Amit leírtál abból nekem az jött le hogy nem függő. Azért használja alkalmanként, mert azt a féle boldogságot másképp nem tudja tapasztalni.

Emberileg tehát kissé üressé tesz. Hiszen egy rövid földöntúli boldogság állapotról van szó. Bár orrba szívva nem olyan nagy durranás, mint pl intravénásan belőve.

nov. 27. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
83%
Ja és emlékszik másnap is tökéletesen mindenre. Ez nem alkohol, vagy valami tudatszűkítő szer hogy zavart okozna a memóriában.
nov. 27. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
73%
Emberileg egyébként úgyis megváltoztat, hogy ahogy írták is a használata nélkül üresség tesz, és egoistává. Hogy mondjak egy példát volt egy ismerősöm akinek vállalkozása volt, családja elkezdte kokainra költeni a pénzét, ráfüggött és elkezdett kurvázni, mert kokóval sokkal jobb a szex, és könnyebben megcsalod a másikat. Volt vagy 40 50 prostinál munka mellett, szexfüggőséget is okozott nála. Utána elment rehabra, a felesége megbocsájtott neki, megváltozott de hosszútávon ilyen változásokat okoz, megteszed, amiket alapból nem tennél meg, csak ha nagyon önző vagy. És a vállalkozása is csődbe ment majdnem, mert ugye milliókat költött a drogra. Még vannak gondjai a szexfüggőséggel, azt mondta a kokainos szex érzéséhez, csak valamilyen spirituális élmény fogható, nagy önuralom kell, hogy ne essen vissza. Fizikailag nem függő, de ahogy írták is soha nem fogja elfelejteni azokat az érzéseket, amit a kokain adott neki. Én is azt mondom egy egy alkalomtól nem lesz az ember függő, de nagyon könnyen belecsúszhat a használatával ilyenbe.
nov. 27. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Csak egy példa: én azt éreztem, mikor használtam, hogy az egész világ az enyém, bármit megtehetek, vicces, menő vagyok. Nem lehet leírni az érzést. Én elkezdtem kicsit rácsúszni egy baráti körrel, de szerencsére rájöttem, hogy nem tehetem meg ezt sem anyagi, sem morális szempontból. De az sokat elmond szerintem, hogy bár sok mindent próbáltam, ez az egyetlen, ami "hiányzik". Nem úgy, hogy megőrülök, de hiányzik az a rush, amit adott.
nov. 27. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
Multivitamin étrend-kiegészítő rágótabletta
 7/14 anonim ***** válasza:
82%

Én majdnem 2 évtizede vagyok drogfüggő. Az összes klasszikus szert, és több mint 100 különféle dizájner drogot próbáltam. Eddigi szerfogyasztásomból kifolyólag 6x hajszál híján meghaltam. Így talán már öreg motorosnak számítok.

Használtam intravénásan kokaint, és heroint is. Ez a kettő ami úgy legnagyobb függőséget okozza. A kóla belőve nem olyan mint szívva, hanem sokkal erősebb/intenzívebb (olyasmi mint a crack). Viszont belőve csak 15 perc a kopp, és az egész 30-40p amíg jó, aztán jön a zuhanás (ami sokkal erősebb mint nazálisan). Viszont az első 10-15 percben tisztább, és durvább érzés mint a heroin. A heroin azért más, mert az érzéketlenné tesz, és elzár egy békés burokba hosszú órákra. A kokain viszont olyan flesst bead az első 10 percben hogy kb sziasztok univerzum... Nekem életem során, és az összes szer közül a kokain okozta a legnagyobb függőséget. Az utcsó használat után kb 1 évig vágytam rá. Jelenleg jópár éve nem használtam, de néha érzem az ízét a számban. Jó, tudom, én másképp vagyok ezzel, és súlyos függő vagyok egyébként is, csak gondoltam leírom - hogy a helyükre kerüljenek a dolgok :)

nov. 27. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, a heroint még használod? Nem is akarsz lejönni róla?
nov. 27. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
82%
8, Nem, nem használom. Igazából csak pár hétig használtam hébe-hóba. Mindig is ki akartam próbálni, de nekem nem azt adta amire számítottam. Jó, igen, a legkirályabb ópiátos érzés, mert van felsse ahogy jön be. Viszont csak egy ópiátos nyugalom számomra, amit amúgy is régóta ismeretem pl a mákteától. Persze a heroin a legtisztább. Viszont én nem azt kerestem. Nekem azok a szerek tetszenek amiken lehet gondolkodni, megérteni dolgokat. Ezért fogott meg pl az LSD-is, bár az meg egyáltalán nem okoz függőséget. A kokain tetszett, mert egy elképesztő érzés. Számomra sokkal jobb mint pl a speed (csak rövid + drága) és baromi nehéz elfelejteni. Amúgy most épp nem használok semmit. Igaz, ezt csak most úgy bírom ki hogy nem dolgozok, és nincs pénzem. Ha melózni kezdek, valószínű vissza is esek, mert mindig ez van. Lejönni igazából talán nem is akarok. Nehéz ez az élet, és utálok dolgozni. Nem találtam meg a helyem a világban, így inkább ilyen porok által keltett boldogságokba menekülök. Persze ezt sem csinálhatom már sokáig, mert közel vagyok a 40-hez. (Már nem sokáig bírja ezt a fizikai testem.) Majd meglátom még mit akarok. Most próbálok továbbra is tiszta maradni, és ha megtalálom az életben a helyem, akkor változtatok. Kb valami ilyesmi...
nov. 27. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
Unatkozol? Gyere játszani!
 10/14 A kérdező kommentje:

Azt, hogy egoistává és erkölcsileg nullává tesz, osztom.. hihetetlenül kifordult és egoista ember ugyanis, persze nem csak ennek köszönhetően. Igazából nem is tudom mit mondjak, mert nem térek magamhoz. Azt tudom, hogy azt mondta amikor együtt voltunk és már nem csinálta, hogy amikor használta, olyan érzés volt, mintha bármit megtehetne, aztán rájött, hogy enélkül is megtehet bármit… semmit nem tud becsülni, én csak azt nem tudom, egy ilyen embernek milyen élete lesz. Amíg velem volt, teljesen más volt, nem tudom elhinni hogy ilyen.


Nektek végülis mi segített lejonni? Vagy inkább azt kérdezem, hogyan tartjátok meg azt, hogy ne nyúljatok többet hozzá? Lehet ezt egyáltalán örök életre tartani?

nov. 27. 22:17
1 2
Hoxa.hu, ahol megtalálhatod a hangod

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!