Orvosi leleten ez szerepel: "Panaszát functionalisnak tartom". Ez mit jelent?
Figyelt kérdés
ápr. 8. 16:04
2/9 anonim 

válasza:

Ilyen mondat biztosan nem szerepel orvosi leleten.
3/9 A kérdező kommentje:
#Pedig ezt írta rá az orvosom.
ápr. 8. 16:31
4/9 anonim 

válasza:

Kizárt, de mindegy.
A megállapítás azt jelenti, hogy a panaszaid valósak, negatív hatással van az életminőségedre, de nem vezethető vissza szervi elváltozásra, okra.
5/9 anonim 

válasza:

Valóban azt jelenti, hogy ténylegesen fennállnak a panaszok, de az orvos nem tudja mire visszavezetni.
6/9 anonim 

válasza:

Azért használnak ilyen latin szavakat, hogy az osztrák meg a kanadai orvos is megértse. Mondjuk a panaszát meg a tartom szavakat nem fogják, de úgy látszik ez nem baj.
7/9 anonim 

válasza:

Én ezt a két szót vitatom.
A diagnózis nem vélemény.
Olyant sem ír, hogy szerintem semmi baja, csak olyant hogy sine morbo (betegség nélkül).
Laci bácsi mondhat olyant, hogy szerintem megkaptam az infraktust, az orvos kijelent.
Újra a kérdezőnek: a panaszaid nem hozhatók összefüggésbe szervi eredettel.
8/9 Senior Séf 

válasza:

Lefogadom, hogy autoimmun eredetű panaszok. Abban nincsenek otthon a dokik. Leglábis a British Medical Journal szerint.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!