Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 200 fölé kiugráló vérnyomásokk...

200 fölé kiugráló vérnyomásokkal háziorvos szerint nem szükséges kardiológiára menni, igaza van?

Figyelt kérdés

Hónapok óta van gond a vérnyomásommal, azonban kb 1 hónapja gyakran kiugrálgat 200 fölé. Voltam vele sürgősségin és ügyeleten is párszor. Az elmúlt 1 hétben folyamatosan egész nap 160as, és a tegnapi napon megint sürgősségin voltam, mert hirtelen ütésszerű fejfájásom lett és ismét 200as vérnyomás.

Írtak fel Tensiomint, javasoltak kardiológiai kivizsgálást és beutaló kéréshez háziorvosi kontrollt. Háziorvoshoz ma elmentem, ő azonban azt mondta, hogy nem kell ezzel kardiológushoz szaladgálni, és felírt nekem Videtont, hogy szedjem reggel és ha úgy érzem este is.

Pedig van egészségügyben ismerősöm és el tudta volna intézni, hogy már jövő héten elmenjek szakorvoshoz, viszont mondta ő is, hogy kell hozzá egy sürgős beutaló is. Viszont a háziorvos cseszett adni. Én meg nem merek elkezdeni állandó vérnyomáscsökkentő terápiát anélkül, hogy kardiológus széles körűen ki nem vizsgált. Van egy mentőtiszt rokon is, és ő is azt mondta, hogy semmilyen állandó vérnyomáscsökkentő terápiát ne kezdjek el háziorvosi javaslatra. Azt mondta a Tensiomin legyen mindig nálam, szükség esetén 1-2 szemet vegyek be, de mindenképpen történjen egy részletes kardiológiai kivizsgálás, és majd állítson be a kardiológus egy állandó terápiát.

De mit tegyek ha a háziorvosom meggátol abban, hogy eljussak kardiológushoz? Magánt akárhányat felhívtam 1-2 hónapos várólisták vannak.

febr. 26. 11:48
 1/10 anonim ***** válasza:
83%
Nem. Mindenképp kardiológushoz menj, és ehhez ragaszkodj.
febr. 26. 11:50
 2/10 igazadvan ***** válasza:
83%
Fasza háziorvosod van, gondolom jutalékot kap, hogy felírta neked a gyógyszert, ahelyett, hogy rendes kivizsgálásra küldött volna.
febr. 26. 12:01
 3/10 anonim ***** válasza:
79%
Betegjogi képviselő! panasztétel
febr. 26. 12:06
 4/10 anonim ***** válasza:
26%
A sürgősségin kapott javaslattal nem fogadnának a kardion?
febr. 26. 12:07
 5/10 igazadvan ***** válasza:
70%
#4 az a baj arra általában annyit írnak, hogy háziorvos lássa/kontroll aztán annyi.
febr. 26. 12:16
 6/10 anonim ***** válasza:
35%

5

" javasoltak kardiológiai kivizsgálást "

én ezt úgy értelmezem, hogy rá is írták a papírra, de nem egyértelmú

febr. 26. 12:19
 7/10 A kérdező kommentje:

#6 A sürgősségin nem is rendes zárójelentést kaptam hanem valami 1db A4-es lapot aminek fekvő pozícióban a bal oldalán vannak felírva adataim, jobb oldalán meg státusz, alkalmazott terápia és a gyógyszer amit felírt. Ilyet még nem is láttam, olyan mintha adminisztrációs szempontból nem is a sürgősségi vizsgált volna hanem csak ügyelet.

De nem adtak beutalót, viszont azóta el tudtam intézni az eüs ismerőseim útján, hogy már holnap fogadjon kardiológus, úgyhogy megoldódott.

febr. 26. 14:19
 8/10 Sssaszem ***** válasza:
0%
Csak hagy meghalni, sajnos az ilyen orvos. Nem küld el kardiológushoz. :( Gyönyörű munka ez. Menj el mielőbb kardiológushoz. Mert ez nem játék.
febr. 26. 14:37
 9/10 Sssaszem ***** válasza:
0%
Kedves Kérdező! Jobulást kívánok. Azt akarom, hogy sokáig éljél. Ne legyen komolyabb bajod.
febr. 26. 14:38
 10/10 anonim ***** válasza:
37%

A felírt gyógyszerek nem azonnal fejtik ki tartós hatásaikat,hanem fokozatosan.Nekem is a háziorvos írta fel.Nyugodjak meg 1-2 hét,és jó lesz.

Igaza lett.

febr. 26. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

A következő vizsgálatokhoz hány fiola vizeletminta szükséges?

Eddig csak "általános" éves ellenőrző mintákat vittem, de most egy ilyen igényt kaptam. A labor által adott 1 kis fiolákban vittem a mintákat eddig. Ehhez is elég 1db? -Ált. bakt.aerob tenyésztés (tenyésztés+r -Chlamydia trachomatis kimutatás -Gomba tenyésztése -Mycoplasma-Ureaplasma kimutatás

Mi szükséges a kollagén- és hialuronsav-termelődéshez?

Vegánok hogyan tudják támogatni a kollagén- és hialuronsav- termelést saját szervezetükben?

Felvágtam véletlenül az anyajegyem,szükséges orvoshoz fordulni?Vagy milyen esetben kellene?

Szóval nem csak simán megvágtam,hanem kb a feléig "levágtam" Mintha ki akartam volna vágni és félig jutottam(nem ez történt de csak így tudom érthetően elmondani)

Plazmaadáshoz tényleg kell évente vért adni?

Van pár plazma adó oldal ahol ezt írják, de van ahol egyáltalán nem említik.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!