Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi történik ha el kapom a...

Mi történik ha el kapom a kezem miközben szurják be a branült?

Figyelt kérdés
Nagyon félek a tűtöl, na meg persze fáj is.

máj. 26. 05:32
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
68%

Fáj igen, kb mint egy szúnyogcsípés.

Fiatal korom ellenére rengeteg injekciót kaptam már. A legrosszabb amikor a szájpadlásba adta a fogorvos, na az fájt. Kb 3 másodpercig.

Szóval ne rinyálj és ne rántsd el a kezedet, túl fogod élni.

máj. 26. 05:42
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Megmondják, hogy ne kapd el a kezed, hanem nyújtsd oda nekik. Ha megunják, hogy mindig elkapod, akkor lekötik, és úgy szúrják bele.
máj. 26. 06:04
 3/18 anonim ***** válasza:

Az egészségügyben megesik, hogy a páciens nem kooperál.

Látnak ám sokat, szenilis vénembert, értelmi fogyatékost, kisgyerekeket, bedrogozott arcokat...van minden mint a mesében.

És látnak ám simán félõset is.

Eléggé jók a figyelmed elterelésében.

De van egy pont, ami már nekik is sok.

Ilyenkor mérlegelni szokták, hogy lefogjanak-e vagy tiszteletben tartsák a jogodat hogy megtagadd a kezelést.

máj. 26. 07:19
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően attól függ mikor rántod el. Simán okozhatsz így magadnak egy nagy hematómát, ami nem kellemes.

Szólj előre, hogy fogjanak le, mert félsz.

Egyébként csak megjegyzem: a branülben addig van tű, amíg beszúrják, utána azt kihúzzák, és csak egy vékony kis "gumicső" marad a vénádban.

(Ezt azért mondom mert gyerekként nem tudtam és nagyon féltem a branülömtől :D és mint kiderült sokan később sem tudják meg, hogy nem hagyják benned a tűt... :))

máj. 26. 07:28
 5/18 A kérdező kommentje:

1

Minden embernek más a fájdalom küszöbe . Ami neked csak egy szunyogcsipés nekem fájhat jobban.

2

Aval nem sértik meg a jogaim? Kiskoruként pláne nem megengedett szerintem az ilyesmi.

3

Joguk van hozzá hogy ők döntsenek helyettem?

máj. 26. 18:45
 6/18 anonim ***** válasza:

"Joguk van hozzá hogy ők döntsenek helyettem?"

Elvileg ameddig magadnál vagy, és érted mi történik ha nem kezelnek, akkor jogod van dönteni, még hülye döntéseket is. Illetve a legközelebbi hozzátartozó jogai.

Jogod van nemet mondani, még úgy is, ha ez a döntés meg fog ölni. Pl rák kezelésre, nemet mondani vagy nem kérni vért.

Amennyiben nem vagy magadnál, és nem tudják ki vagy, és nincs aki döntsön, akkor persze hoznak helyetted egy racionális döntést.

máj. 26. 22:02
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Kiskorúként nem tagadhatod meg a kezelést, csak a gondviselőd. Övé a döntés joga.

Ha elrántod a kezed mérgesek lehetnek és a mérges nővérek kellemetlenek. Próbálj erőt venni magadon. Ne nézz oda, csípd meg magad közben, stb... Esetleg kérd meg, hogy valaki fogjon le.

máj. 26. 22:03
 8/18 A kérdező kommentje:

Nem tehetnek semmit.

Ha erőszakkal beteszik ki tépem

máj. 26. 23:31
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Akkor be kell tenniük megint.
máj. 27. 00:27
 10/18 anonim ***** válasza:
#8: Lekötik a másik kezedet is. Ezt akarod?
máj. 27. 07:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Mi történik ha megkérem a pàromat hogy hívjon fel telefonon, miközben altatásban vagyok?

Az a helyzet hogy életemben először lesz egy kis műtétem. Előző héten voltam fogorvosnál , 27 évesen megmondta hogy nem tudnak kijönni a bölcsességfogaim, arra már ne számítsak h kijönnek valaha is viszont szétnyomják az egész fogsort , emiatt is lett kusza az alsó...

Mi történik, hogyha egy férfinak magömlése lesz, miközben fel van helyezve neki a katéter?

Ugye az ondóvezeték valahol a húgyhólyag és pénisz vége között torkollik a húgycsőbe, a katéter viszont teljesen kitölti a húgycsövet a pénisz kivezetésétől a hugyhólyagig. Ha ilyenkor magömlése lesz, akkor a húgycsőben lévő katétertől nem tud az ondó továbbmenni az...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!