Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért húzzuk le a lázat ha...

Miért húzzuk le a lázat ha egyszer a baktériumot öli?

Figyelt kérdés
Elvileg azért van lázunk mert a magas hőmérséklettel védekezik a test, hogy elpusztítsa a baktériumot. De ha lehúzzuk a lázat gyógyszerrel akkor ezzel lényegében hagyjuk hogy éljen tovább az a baktérium?

2013. márc. 21. 10:35
 1/7 anonim ***** válasza:
77%
ezért nem kell egyből csillapítani 38-38,5-ig el lehet engedni
2013. márc. 21. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
77%
Ez így van. Ma már azt mondják,h 38 fok alatt nem szabad, 39 alatt pedig nem ajánlott lázat csillapítani. Felette már kell, mert komoly elváltozásokat hozhat létre főleg az idegrendszer működésében.
2013. márc. 21. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
77%

Persze, a láz az egy darabig, mértékig jót tesz, de hosszú távon mégsem jótékony. Képzelheted, majd' minden energia arra vész el, hogy fűtse magát a tested, nem arra, hogy másképp küzdjön a betegség ellen (sejteket termeljen stb.), ráadásul lecsökken a folyadékbeviteled - ez pedig kiszáradáshoz vezethet.

Mindenkinek más a tűréshatára, nekem 39°C fölött kell lázcsillapító, odáig csak vastagon beöltözöm, három réteg zoknit húzok és bebújok több réteg takaró alá izzadni egy nagy bögre teával.

2013. márc. 21. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
86%
Folyamatos magas láznál megindul a fehérjék kicsapódása, ez 40-41 fok körül van, a spanyol nátha ezért ölt meg több ezer ember, pedig egy sima influenza volt. Hosszú távon rendkívül veszélyes, 42 foknál már jegelni kell a testet, mert ott már a fehérjék kicsapódása nagyon gyors, a vér besűrűsödik és jó volt veled.
2013. márc. 21. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
77%
NEM kell, csak a magas lázat. 38,5 fölött szoktam, vagy ha nagyon rosszul van a gyerek, akkor fürdetem kicsit, az is lehúzza.
2013. márc. 21. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
77%
40-41 fok körül már muszáj csillapítani, különben megsül a beteg.
2013. márc. 21. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:

4. nél a pont.


A fehérjék 40-41 fok küröl kezdenek el lényegesebben kicsapódni, ami nagyon nem tesz jót :P

2013. márc. 22. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!