Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Pajzsmirigy alulműködésem lehet?

Pajzsmirigy alulműködésem lehet?

Figyelt kérdés

Nemrég menstruációs problémákkal (elhúzódó vérzés) nőgyógyászhoz fordultam. Fizikai okot nem talált a vizsgálattal, ezért műtétet javasoltak.

Előtte azonban inkább elmentem egy vérvizsgálatra, hogy megnézzék a pajzsmirigy hormonjaimat is, mivel egyéb tüneteim is vannak (testsúlynövekedés, száraz bőr).

Ma megjött az eredmény. A háziorvos szerint "csak" húgyúti fertőzésem van, amire antibiotikumot írt fel, más baj nincs.

De nézem a leletet, és ezt látom: TSH 9,069 (ref. érték 0,3-4,2), T3, T4 normál értéken belül...

Szerintetek menjek tovább, vagy nyugodjak meg, és ez így tényleg oké?

2014. máj. 8. 15:04
 1/5 anonim ***** válasza:

Húgyúti fertőzés miatt TSH probléma és hízás?

Ezt is csak egy orvos tudja összehozni..

Menj tovább, nézd meg mi okoz pm betegségeket (táplálkozás: glutén) az orvos vonalon max. gyógyszert kaphatsz.. vagy műtétet, de segíteni, gyógyítani ezt még nem tudják, ők a régies módszereikkel.

2014. máj. 8. 15:08
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem, a TSH-t nem is kommentálta a doki, csak annyit mondott: húgyúti fertőzés, a többi érték rendben van... :S
2014. máj. 8. 15:09
 3/5 anonim válasza:
Szia! A TSH-d magas nagyon, csodálom, hogy az orvos nem mondott rá semmit. A nőgyógyászok mondjuk nem is értenek hozzá, nem az ő területük. Endokrinolőgus! Nem lesz gond.
2014. máj. 8. 15:30
 4/5 A kérdező kommentje:
Ez speciel a háziorvosom volt... Igen, én is úgy gondolom, hogy elmegyek egy endokrinológushoz, csak megerősítést vártam, hogy ez tényleg magas. :S
2014. máj. 8. 15:37
 5/5 anonim válasza:
El kell menned endokrinológushoz, kell még egy vérvizsgálat, ahol megnézik az anti-TPO-t, ha ez is magas, akkor a pajzsmirigy autoimmun jellegű betegsége áll fenn, ha normál érték, akkor jódhiányod van. Ha ez kezelve van, a menstruációs problémáid is megszűnnek.
2014. máj. 8. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!